BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
БЯЛАТА СВРЪХ ФИНА ГЛИНА - CATTIER
БЯЛАТА СВРЪХ ФИНА ГЛИНА - CATTIER
каталожен номер: 15VAB
200 гр.
продукта е в наличност
9.80 лева
(€ 5.01)
ECOCERT

Ecocert е първият сертифициращ и инспектиращ орган, създаден във Франция през 1991 г. от специалисти агрономи, който разработва стандарти за "природни и био козметични продукти". За да гарантират екологично чисти козметични продукти, стандартите на Ecocert поставят следните изисквания:

1. Използване на съставки, получени от възобновяеми източници и произведени посредством екологично чисти процеси. Ecocert следователно проверява за:

* наличието на ГМО, парабени, феноксиетанол, наночастици, силиций, PEG, синтетични аромати и оцветители, съставки от животински произход (освен естествено произведените: мляко, мед и др.)

* биоразградимост и/или рециклируемост на опаковките.

2. Достигане на "минимален праг" на естествените съставки от биологично земеделие в състава на продуктите:

* и за двата етикета стандартът Ecocert налага минимум 95% от общите съставки на продуктите да са от естествен произход.

* за Ecocert Organic Cosmetic етикета: минимум 95% от всички растителни съставки във формулата и най-малко 10% от масовата концентрация на всички съставки са продукт на биологичното земеделие.

* за Ecocert Natural Cosmetic етикета: минимум 50% от всички растителни съставки във формулата и най-малко 5% от масовата концентрация на всички съставки са продукт на биологичното земеделие.

3. Одиторите на Ecocert извършват редовни проверки на място.

Bio and Eco labels by Cosmébio

Cosmebio е най-значимата професионална асоциация във Франция за екологични и биологични козметични продукти.
Изискванията на всеки от двата сертифициращи етикета на Cosmebio за козметични продукти са, както следва:

Bio на Cosmebio
* най-малко 95% натурални съставки или такива, извлечени от природни източници.
* най-малко 95% от растителните съставки са продукт на биологично земеделие
* най-малко 10% от всички съставки са продукт на биологично земеделие
* най-много 5% изкуствени съставки, всички включени в списъка на разрешените изкуствени съставки.

Eco на Cosmebio
* най-малко 95% натурални съставки или такива, извлечени от природни източници.
* най-малко 50% от растителните съставки са продукт на биологично земеделие
* най-малко 5% от всички съставки са продукт на биологично земеделие
* най-много 5% изкуствени съставки, всички включени в списъка на разрешените изкуствени съставки.

Ангажиментът на Cosmebio
Сертифицираните производители се проверяват два пъти годишно от независимия одитор Ecocert. След одита, Ecocert издава/подновява лиценза и сертификатите на производителя. Лицензът удостоверява, че компанията е контролирана и че нейната дейност е в съответствие с изискванията на Ecocert, както следва:
1. Прозрачност и яснота на производствения процес: както на съставките, така и на готовите продукти.
2. Уважение към човека и околната среда: избор на съставки и производствени процеси, които са чисти и естествени, с изключване на определени вредни компоненти и процеси.
3. Автентичност: съставките и крайните продукти са сертифицирани от независими контролни органи, утвърдени от държавата.

Основни гаранции:
1. Продукти, свободни от ГМО; отсъствие на материали, получени от нефтопреработване, на синтетични аромати или багрила.
2. Рекламиране на продуктите, съобразено с изискванията за опазване здравето на потребителите, и осигуряване на изчерпателна информация и прозрачност по цялата верига на производство до крайния продукт.
3. Опазване на животинския свят (суровините и готовите продукти не са изпитвани върху животни) и на околната среда, посредством специализирани процеси (рециклиране, разградими и незамърсяващи опаковки, сортиране ...)
4. Редовен мониторинг, извършван от независимия орган Ecocert.

Описание:
-  Свръх фина бяла глина Argile Blanche Surfine < 20 microns
- Бялата свръх фина глина е най-меката от всички глини, тя може да се използва като балсам за кожата и за целия организъм.

Свойства
Бялата свръх фина глина на Cattier се използва катомаска за красота или под формата на лапи /катаплазми/ зарадиблаготворното влияние, което оказва върху кожата и целия организъм. Бялата глина на Cattier, благодарение на неутралното си  pH, еизключително подходяща за  грижата към сухата и чуствителна кожа. Не е алергизираща, затова е препоръчително да сеизползва  и за чуствителната бебешка кожа  като пудра, като заместителна талка. Тя има и антисептични свойства и свойството да подпомагазаздравяването на рани, което я прави ценна при лечението нараздразнени  кожи. Бялата глина е изключително регенерираща,абсорбираща и успокояваща. Тя елиминира токсините и нечистотийте,оздравява и успокоява кожата, като подпомага клетъчното възстановяване.Благодарение на богатството си на микро-нутрименти, тя носи на кожата и на целия организъм минерали и важни олиго-елементи.

Съвети при употреба:

Приготвяне на паста от глина: Сипете желанотоколичество бяла глина в съд, стъклен или дървен. Добавете изворна вода,така че да покрие изцяло глината. Оставете да престои 30 минути, следкоето разбъркайте с шпатула /да не е метална/, за да получите хомогеннаи гладка смес.
 - Като маска за лице: Нанесете глинената паста на дебелсвой върху лицето и деколтето, като избягвате зоната около очите иустните. Оставете да престои 15 минути, без да изсъхва върху кожата. Изплакнете обилно с хладка вода и подсушете с мека памучна кърпа.Допълнете грижата като поставите хидратиращ крем, според типа на вашатакожа.
 - Като пластир /катаплазма/: Поставете от глиненатапаста върху естествен текстил /например плътна марля или памучен илиленен плат/ и я разстелете равномерно с неметална шпатула, така че дасе получи слой с дебелина 2 см. В случай, че трябва да поставите пластира върху раздразнена зона, сложете между глината и кожата еднатънка марля. Оставете да подейства поне 1 час.  След това отстранете глината, ако е необходимо я намокрете и изплакнете мястото с хладкавода, след което подсушете внимателно с мека памучна кърпа.
- Във ваната, за да омекотите кожата: Сипете 1 до 2 кафени лъжички от бялага глина в голяма чаша изворна вода и разбъркайтес дървена лъжица.   Изсипете така получената смес във ваната.

Бялата глина може да се използва самостоятелно или смесена с етерични масла.

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg