BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
ДЪБОВА КОРА
ДЪБОВА КОРА
каталожен номер: 30110051
50 гр.
продукта не е в наличност

Минимално количество - 5 бр.
Единична цена: 1.60 лева
Цена на пакет от 5 бр.: 8.00 лева
8.00 лева
(€ 4.09)
име Дъбова кора
латинско име Cortex Querci
описание Дъбът е род двусемеделни растения, включващ няколкостотин вида широколистни дървета и храсти. Разпространен е в Северното полукълбо от студените ширини до тропичните райони на Азия и Северна Америка и включва както листопадни, така и вечнозелени видове. Плодовете на дъбовете са тип орех, наричани жълъди. Представителите на рода в България включват между 7 и 15 вида. Броят на видовете варира, защото предвид голямата изменчивост на някои от видовете (напр. летен, зимен и космат дъб) са описвани и по-голям брой видове (таксони).
действие и приложение Препоръчва се вътрешно в малки дози при стомашен и чревен катар, диарии, дизентерия; външно при кожни заболявани­я, рани, гнойни пъпки по кожата, подувания от измръзване, напукана кожа, при потене на краката, кървящи хемороиди, вагинал­ни възпаления (бяло течение); за гаргара при възпаление на гърлото и сливиците, при лош дъх в устата.
начин на употреба Вътрешно под форма на студена настойка - 1 чаена лъжичка ситно счукана кора се наставя с 2 чаши студена вода в продължение на 8 часа (доза за 1 ден за възрастни; на деца да не се предписва!); външно под форма на отвара - 500 гр ситно счукана кора се вари 30 мин в 3-4 литра вода, след което се разрежда наполовина с чиста вода.
внимание На деца да не се предписва!
тип Билки за обща употреба.
© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg