BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
ГОРСКА ЯГОДА ЛИСТ
ГОРСКА ЯГОДА ЛИСТ
каталожен номер: 30960050
50 гр.
продукта е в наличност

Минимално количество - 5 бр.
Единична цена: 1.90 лева
Цена на пакет от 5 бр.: 9.50 лева
9.50 лева
(€ 4.86)
име Горска ягода лист
латинско име Folia Fragariae vescae
описание Горската ягода е растителен вид от род ягода. Горската ягода е тревисто многогодишно растение с плитка коренова система. Коренът на горската ягода се състои от голям брой тънки коренови разклонения, които излизат от главния корен. Горската ягода е изключително непретенциозен откъм условия за развитие растителен вид. Тя се развива еднакво добре и при сухи, и при влажни условия, в топли и в студени райони. Среща се в иглолистните и широколистните гори, а в някои райони и в субалпийския растителен пояс. Листата на горската ягода са триделни, като отделните листчета са със силно назъбени ръбове. Горската ягода има двуполови цветове, които са изградени от правилен двоен околоцветник, който се състои от 10 листчета, разделени на два кръга по 5. Освен това цветът се състои и от пет бели на цвят венчелистчета. Използват се плодовете и листата.
действие и приложение При диарии, стомашно-чревни възпаления, нощно изпотяване; външно се прилага при хемороиди (под форма­та на лапи); за компреси с отвара при мокрещи и кървящи рани, за гаргари с отвара при лош дъх в устата.
начин на употреба Отварата се приготвя като 1 пълна супена лъжица ситно нарязана дрога се залива с 1 чаша вода, ос­тавя се да ври 15-20 мин и полученият чай се изпива за 1 ден. За приготвяне на сутрешния чай от ягодови листа е достатъчно по­ловината количество дрога, която се запарва с вряща вода. Листата на градинската ягода действат по-слабо.
тип Билки за обща употреба.
© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg