BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
SB 335
SB 335
каталожен номер: 10335
 
продукта е в наличност
79.00 лева
(€ 40.39)
ECOCERT

Ecocert е първият сертифициращ и инспектиращ орган, създаден във Франция през 1991 г. от специалисти агрономи, който разработва стандарти за "природни и био козметични продукти". За да гарантират екологично чисти козметични продукти, стандартите на Ecocert поставят следните изисквания:

1. Използване на съставки, получени от възобновяеми източници и произведени посредством екологично чисти процеси. Ecocert следователно проверява за:

* наличието на ГМО, парабени, феноксиетанол, наночастици, силиций, PEG, синтетични аромати и оцветители, съставки от животински произход (освен естествено произведените: мляко, мед и др.)

* биоразградимост и/или рециклируемост на опаковките.

2. Достигане на "минимален праг" на естествените съставки от биологично земеделие в състава на продуктите:

* и за двата етикета стандартът Ecocert налага минимум 95% от общите съставки на продуктите да са от естествен произход.

* за Ecocert Organic Cosmetic етикета: минимум 95% от всички растителни съставки във формулата и най-малко 10% от масовата концентрация на всички съставки са продукт на биологичното земеделие.

* за Ecocert Natural Cosmetic етикета: минимум 50% от всички растителни съставки във формулата и най-малко 5% от масовата концентрация на всички съставки са продукт на биологичното земеделие.

3. Одиторите на Ecocert извършват редовни проверки на място.

BDIH - CERTIFIED NATURAL COSMETICS

BDIH е на Асоциацията на германските производители и търговци на фармацевтични продукти, продукти за здравеопазването, хранителни добавки и продукти за лична хигиена.

 

Основни гаранции на сертификата:

* козметични продукти, произведени от натурални суровини, добити от растения и минерали. Приоритет е поставен върху растенията, добити от биологично земеделие.

* високи изисквания към суровините

лесно проследими и ясни производствени процеси

информиране и обучение на потребителите

* отхвърляне на генното инженерство

недопускане на суровини, извлечени от генетично модифицирани растения или животни. 

използване на органични багрила

* екологична съвместимост

само естествени източници на суровини, по възможност сертифицирани от EG-Bio-VO (Регламент на Европейския парламент за екологичното отглеждане)

екологично чисти производствени процеси

оптимално разграждане на суровини и готова продукция

икономични, екологични и рециклируеми опаковки

поддържане на естествените принципи на живот

* социална отговорност

използване на суровини по програмата fair trade и други проекти за Третия свят

по отношение използването и унищожаването на продукти

солидарност и сътрудничество

 

Позитивен списък на BDIH

Позитивният списък на съставките на BDIH съдържа 690 компонента, от общо изброени 20 000. Дори една неразрешена съставка в съдържанието на продукта отхвърля възможността за неговото сертифициране.

 

Контрол и етикет

BDIH контролира и предоставя логото "Certified Natural Cosmetics" от 2001 г. Ежегодно се провежда мониторинг на всеки продукт, от независим сертифициращ орган. Резултатите са валидни за 15 месеца.

Bio and Eco labels by Cosmébio

Cosmebio е най-значимата професионална асоциация във Франция за екологични и биологични козметични продукти.
Изискванията на всеки от двата сертифициращи етикета на Cosmebio за козметични продукти са, както следва:

Bio на Cosmebio
* най-малко 95% натурални съставки или такива, извлечени от природни източници.
* най-малко 95% от растителните съставки са продукт на биологично земеделие
* най-малко 10% от всички съставки са продукт на биологично земеделие
* най-много 5% изкуствени съставки, всички включени в списъка на разрешените изкуствени съставки.

Eco на Cosmebio
* най-малко 95% натурални съставки или такива, извлечени от природни източници.
* най-малко 50% от растителните съставки са продукт на биологично земеделие
* най-малко 5% от всички съставки са продукт на биологично земеделие
* най-много 5% изкуствени съставки, всички включени в списъка на разрешените изкуствени съставки.

Ангажиментът на Cosmebio
Сертифицираните производители се проверяват два пъти годишно от независимия одитор Ecocert. След одита, Ecocert издава/подновява лиценза и сертификатите на производителя. Лицензът удостоверява, че компанията е контролирана и че нейната дейност е в съответствие с изискванията на Ecocert, както следва:
1. Прозрачност и яснота на производствения процес: както на съставките, така и на готовите продукти.
2. Уважение към човека и околната среда: избор на съставки и производствени процеси, които са чисти и естествени, с изключване на определени вредни компоненти и процеси.
3. Автентичност: съставките и крайните продукти са сертифицирани от независими контролни органи, утвърдени от държавата.

Основни гаранции:
1. Продукти, свободни от ГМО; отсъствие на материали, получени от нефтопреработване, на синтетични аромати или багрила.
2. Рекламиране на продуктите, съобразено с изискванията за опазване здравето на потребителите, и осигуряване на изчерпателна информация и прозрачност по цялата верига на производство до крайния продукт.
3. Опазване на животинския свят (суровините и готовите продукти не са изпитвани върху животни) и на околната среда, посредством специализирани процеси (рециклиране, разградими и незамърсяващи опаковки, сортиране ...)
4. Редовен мониторинг, извършван от независимия орган Ecocert.

Vegan - Биосертификат
NaTrue - Биосертификат
EcoControl - Биосертификат
Bio and Eco labels by Cosmébio
ISO 9001

Сред по-значимите сертификати и атестации за продукцията на Барви Тебас са:
- ISO 9001 – международен сертификат за качество и за приложение на система за управление на качеството;
- Сертификат съгласно закон 22/77 Сб. на Република Чехия, че отговаря на техническите изисквания за използване като строителен материал
- Сертификат за пожарна безопасност
- Становище на Министерството на здравеопзването на Република Чехия
- Атестат за контакт с храни и за играчки за деца до 3 год.
- Атестат за употреба на изделието за играчки ЕN 71


ISO 14001

Сред по-значимите сертификати и атестации за продукцията на Барви Тебас са:

- ISO 14001 – медународен сертификат за приложение на система и правила за въздействие върху околната среда (Environmental Management System).

- Сертификат съгласно закон 22/77 Сб. на Република Чехия, че отговаря на техническите изисквания за използване като строителен материал
- Сертификат за пожарна безопасност
- Становище на Министерството на здравеопзването на Република Чехия
- Атестат за контакт с храни и за играчки за деца до 3 год.
- Атестат за употреба на изделието за играчки ЕN 71

 


Медицинска стомана. Магнитна гривна (с неодимови магнити).
Красотата има смисъл само когато човек е здрав
.

Съчетанието на интересни дизайнерски решения, висококачествени материали и изработка, високоефективни магнити създаващи плътно магнитно поле, правят нашата колекция истински символ на стил, красота и здраве.
Магнитотерапията има дълбоки корени в древността. Първите сведения за използването на магнитите за лечение се срещат в текст от 2000 г.пр.н.е. в Китай. В „Императорската книга по вътрешна медицина” се препоръчва прилагането на магнитни камъни за корекция на дизбаланса на енергията „Ци” или „живата сила”.

Магнитната бижутерия обединява естествения стремеж на човека към по-добро здраве и исконния стремеж към красота. Носенето на висококачествени магнитни украшения има доказано въздействие върху организма на човека като индивидуална и продължителна магнитотерапия. Използват се т.нар. неодимови магнити. Този вид магнити е създаден на основата на разработките на професор Гест Волин и представлява сплав на желязо, бор и неодим. Неодимовите магнити се произвеждат от „Sumitoto Special Metals” в Япония. Основните им предимства са съчетание на малки размери с достатъчна за терапия сила на магнитното поле, изключителна здравина, устойчивост и запазване на магнитните свойства.
Магнитните бижута могат да се носят постоянно без да се развива зависимост или привикване към магнитното поле. Най-доброто място за магнитни украшения е китката на ръката. От тази зона до сърцето и обратно един еритроцит изминава за около 1 минута. Затова носенето на магнитни гривни дава максимален резултат при ежедневна профилактика на различни заболявания. С оглед ефективността на магнитните украшения други важни зони са гърдите – зоната около тимусната жлеза и ушните миди. Могат да се носят повече от едно магнитни бижута едновременно, което не увеличава силата на магнитното поле на продукта.

Проблеми и заболявания при които се препоръчва въздействие с магнитно поле:
Сърдечно-съдова система: хипертонична болест I - II степен, исхемична болест на сърцето със стабилна стенокардия, вегетативно-съдова дистония, постинфарктни състояния,
Централна и периферна нервна система: травми на гръбнака, нарушения в гръбначното кръвообращение, нарушения в мозъчното кръвообращение, исхемични инсулти, неврити, полиневропатии, невралгии, неврози, парези,
Периферни кръвоносни съдове: артеросклероза I – III стадий, синдром на Рейно, хронична венозна и лимфна недостатъчност, тромбофлебит на повърхностните и дълбоки вени и др.,
Опорно-двигателна система: остеоартроза, артрити, полиарити, рани, разтежения, изкълчвания, счупвания, болки в стави и кости,
Дихателна система: остри пневмонии, хроничен бронхит, бронхиална астма (освен хормонозависима), туберколоза (в неактивна форма),
Храносмилателна система: язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, хроничен гастрит, панкреатит, дискинезия на жлъчните пътища, колит и др.
Респираторни заболявания: ринит, хроничен ринит, синузит, фарингит, отит ларингит, трахеит,
Пикочно-полова система: цистит, уретит, пиелонефрит, простатит, импотентност,
Рани, изгаряния, измръзване, предоперативна подготовка, следоперационна рехабилитация, понижен имунитет.


Противопоказания
- ситуации и заболявания, при които не бива да си прилага магнитотерапия.

Абсолютни противопоказания:
Наличие на кардиостимулатор,
Наличие на имплантирани в тялото метали,
Склонност към кръвотечение,
Системни заболявания на кръвта,
Остра тромбоза, рецидивиращи тромбоемболитни усложнения,
Аневризъм на сърцето и големите кръвоносни съдове,
Сърдечно-съдова недостатъчност по-висока от II стадий,
Тежки нарушения на сърдечния ритъм,
Остър инфаркт на миокарда,
Тежки психически разстройства,
Активен туберкулозен процес,
Инфекциозни заболявания в остър стадий,
Индивидуална непоносимост.

Относителни противопоказания - При стабилна хипотония се препоръчва в първите 5-6 седмици магнитните украшения да се носят по няколко часа на ден, след което е необходимо да се съобразите с индивидуалната реакция на организма.

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg