BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
СТАТИЯ: "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ СРЕЩУ ЗДРАВЕТО" - Д-Р АТАНАС ГЪЛАБОВ (РОД. 1962Г., ХОМЕОПАТ)
СТАТИЯ:

Микробите търсят техния естествен хабитат - болната тъкан, а не че те самите са причина за развитието на заболяването. В тялото на здравия човек живеят много микроорганизми в симбиоза с него или в непатогенна форма, т.е. без да се развива заболяване. Но влошаването на вътрешните условия на организма от различни фактори (нерационално хранене, замърсена околна среда, дистрес, ваксинации и пр.) дава възможност микробите да се активират и да се развие болест.
По началните идеи на Луи Пастьор (че болестите са външен враг) болниците са превърнати във военни зони, където се води битка с микробите и съответно с болестите. Това е скъпо, разрушително за организма и често без излекуване и дори без трайно подобрение.

Съвременната медицина разглежда болестта като външен фактор, който ни атакува. Болестта не е враг, който ни напада, а състояние което се развива под влияние на 1 или няколко фактора, които са под наш контрол. Рискови фактори: начинът на живот, лоши навици, нерационално хранене, пушене, алкохол, липса на двигателен режим, стресът от икономическия, социален и политически живот, затлъстяване. Българинът-пушач (20 цигари/ден) поема за 20 години 880 смъртоносни дози никотин + 2.2 кг катрани + радиационно облъчване от полоний 210 (разпаден продукт на радия), съдържащ се в значителна концентрация в тютюна. Човек пушещ 1.5 кутии/ден получава по-голямо облъчване, отколкото някой живеещ близо да атомна централа. Всеки 5-ти българин умира преждевременно от пушене. Пушенето е поведение на саморазрушаване на българския народ. За година в света умират 4 млн.души от пушене - скоро цифрата ще стане 20 млн. Алкохолът причинява цироза на черния дроб и високо кръвно. Сега 1.2 млн. българи системно пият алкохол (над 14 годишни). (60% от 9-токласниците пият). Алкохолът води до отпадане на задръжките и често повлича към наркотици и разюздан сексуален живот. Наркотици - 30 000 регистрирани наркомани в България през 2000г., но реално са повече от 100 000 (от 11 годишни нагоре).
Българинът има нереалистичен оптимизъм, водещ до подценяване на заплахите, произтичащи от навиците му. По % на заболели от исхемична болест на сърцето (инфаркт на миокарда) Б-я е на 1-во място в света. Артериалната хипертония (високо кръвно) е основен рисков фактор за Б-я. 330 000 българи имат диабет (от тях половината са на инсулин). Б-я е на челно място сред затлъстелите нации - причините са бедност, водеща до завишена консумация на хляб, консерви и долнокачествени храни вместо плодове и зеленчуци + застоял живот. Българите употребяват 2 пъти повече сол от нормалното и това води до повишено артериално налягане. В Б-я умира по 1 човек на всеки 12 минути - това е здравна трагедия, истинска катастрофа. Промяната на живота е най-евтиното и ефикасно лечение. Сърдечно-съдовите заболявания са напълно предотвратими. Здравеопазването, което в момента е бизнес, е 3-тата водеща причина за смъртността.
Медицината (М.) експлоатира хората като им предлага фалшиви и неизпълними обещания за здраве. Вушава се , че природата е безпомощна срещу болестите и така човекът е уплашен и поробен от М. Единствената сигурна защита е здравата имунна система, която се поддържа чрез правилно хранене, чист въздух и физически упражнения. Фармацевтичния бизнес (Ф.) не е заинтересован от евтини и ефикасни лекарства, водещи до трайно излекуване. Научните открития за евтина и неограничена енергия се крият от човечеството. Медиите непрекъснато говорят за епидемии и внушават глобална болестност. Изкланите крави в Англия са резултат от безсрамна манипулация. Повечето епидемии (слухове) са безсърдечен търговски заговор. (Медиите са в ръцете на финансово-индустриалната олигархия.) Вместо повишаване на стандарта на живота фокусът се измества в погрешна посока и на хората им се дават решения за несъществуващи проблеми. М. е мафия - създава болести и убива за пари и власт. Тя не дава решение на проблема, напротив - именно тя го фабрикува. Тя не цели създаването на независимо мислещи човешки същества. Нас ни учат не как, а какво да мислим. Насажда се чувството, че непрекъснато сме "жертва" на външни обстоятелства (а в същност живота си го сътворяваме самите ние) и ни подтикват да оставим отговорността за собствения си живот в чужди ръце. Така ни контролират. В ума на много хора могат да бъдат насадени различни вярвания и убеждения, след като мозъчната функция е нарочно нарушена чрез провокиран страх, гняв или възбуда. Резултат от този смут са нарушените способности за критична преценка и повишена внушаемост. Това се постига чрез "подходяща" информация. Основна грешка на хората е, че са оставили друг да ръководи съдбата им и да се грижи за здравето им. Търсим причини за болестта извън нас, като така избягваме отговорността за самите себе си и усилието за промяна на живота на човечеството. Хората искат без усилия да са здрави - само чрез вълшебно хапче. Схема на манипулиране: Проблем - Реакция - Решение Проблемът се създава от манипулаторите. Чрез медиите се всява страх и безнадеждност, като се сочи вината на някого или на нещо. Реакция - Хората питат как да се предпазят. Решение - "Ето ви лекарство" - и така М. трупа пари и власт. С кадифени ръкавици, под благовидни предлози ви отнемат свободното мислене и свободното решаване и ви налагат това, което е вредно, но вие дри не се противите, а даже сами го пожелавате. Лекарите са дистрибуторите на Ф.(фармацевтичната промишленост). Затова първо лекарите се формират (обучават), после се промива непрекъснато ума на потенциалните пациенти по отношение на лекарства и на статута на лекаря. Създават се правила и закони, които уж служат на здравето, а всъщност служат на икономиката и на подчинената й политическа машина. Пациентът обслужва индустрията, а би следвало да е обратното.
Много се говори за превантивни мерки, но нищо не се върши. Повечето болести са предотвратими чрез разумен начин на живот и лечими чрез природна медцина. В съвременната М. липсва всеобхватна концепция за същността на понятията "здраве" и "болест". Според СЗО (Световната здравна организация) "здраве" = пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не само отсъствие на болест и недъг. Съвременната М. не обяснява задоволително възникването на нито 1 заболяване. Няма ефикасни лекарства/терапия за хроничните заболявания. Разходите за здравеопазване нарастват експоненциално, но успехите са много малки. Дори продължителността на живота намалява, като особено нараства детската смъртност. Здравеопазването е в порочен кръг чрез псевдолечение и неадекватна профилактика. Ф. (Фармацевтичната индустрия) сама си създава потреблението и расте като вредител на здравето. В бившата ГДР сега, когато има достатъчно лекарства, заболеваемостта е нараснала. Бактериите и гъбичките са станали резистентни на антбиотици. Самите антибиотици понякога разболяват и даже служат като хранителна среда на някои микроби. Заливат ни с все нови "ефикасни" лекарства, но никой не споменава за дълготрайните им странични ефекти. Независимо от нежеланите ефекти, М. ни представя лекарствата като неизбежно зло, без което не бихме оцелели. Тривиални проблеми М. нарича сериозни болести и предписва лекарства. Дори най-естествените бременност и раждане са превърнати в болестно и травмиращо състояние и преживяване. Ненужни оперативни интервенции, ненужни болкоуспокоителни. (Отстраняването на матката води до цялостно влошаване на здравето.) Терапиите рядко са ефикасни и често са по-опасни от самите болести, които третират. М. внушава, че дребните проблеми са крайни, критични ситуации и предписва операция или груби силни лекарства.
На пациента не се гледа като на човек, нуждаещ се от здравна помощ, а като на купувач на медицински продукти. Студентите медици получават полезно, но едностранно образование, което им е недостатъчно за да лекуват истински. "Нестандартните" терапии се осмиват и отхвърлят. Корпоративни интереси разболяват и убиват хората, а лекаря поставят в подчинено положение, така че той изпълнява вредни за болния практики. И отговорност за влошаването на здравето няма, защото това е "официалното" лечение. Ако лекарят откаже - бива осмян и уволнен.
Лекарите са принудени чрез заплаха да прилагат методи, които знаят че не действат (например химиотерапия), но заинтересованите групировки трябва да печелят. Химиотерапията много повече уврежда, отколкото лекува и изобщо не удължава живота. М. е експроприирала здравето и самата тя се е превърнала в заплаха за здравето.
 Съвременните лечения са изключително токсични, неефикасни и скъпи. 80% от официалните лечения не са доказани в клинично контролирани изследвания, т.е. нямат научна обосновка. М. монополизира здравеопазването и елиминира конкуренцията на нелекарствените лечебни методи, които застрашават печалбите й. Официалната М. е превърната в религия, в канон, а всички останали теории са "ерес" и ненаучно доказани, но как да се докажат когато М. не отпуска средства за това. Целта е неведение по отношение възможностите на природната М. Това води до подчинение на официалната М. Това е бизнес и всичко друго, но не и здравеопазване. Блян на Ф.(фармацевтите) е да прилъстят всички хора към доживотна зависимост от дадени лекарства за някоя болест, която те всъщност нямат. Днешните франкенщайновци извършват опитите си не върху трупове, а направо върху живи хора. Всички истински лекари-хуманисти остават в забвение. На ръководни постове в М. се избират такива, които нямат самостоятелно мислене, а само се подчиняват на тези, които контролират системата. Лекарите или не знаят какво става зад кулисите, или ако знаят - са принудени да мълчат. Никаква инициатива извън стандартите. Даже истински терапии (акупунктура, хомеопатия) М. превръща в придатъци на своята утвърдена, но вредна система. Лекарските съюзи се превръщат в репресивни органи за всичко ново и истинско. Човекът е разчленен на отделни органи и системи, които се лекуват от различни специалисти. Така се губи възможността за създаване на обща теория за здравето и профилактиката. М. лекува само физическото тяло, а претендира че лекува целия човек. Лекарят е механик, поправящ или подменящ повредената част. М. лекува болести, а не конкретни хора. Лекарят би трябвало да отчита не само целия конкретен човек, а също и средата в която живее. Сложна и скъпа апаратура, но не и изкуството да се лекува. Лекар и пациент са отчуждени и това дава възможност за контрол върху целия процес. Големите болнични комплекси създават идеални условия за разпространение на инфекции, те са една некомфортна, враждебна среда, а човекът е безименна и безгласна част от конвейра "здравеопазване". Често състоянието на болния се обсъжда между колеги и студенти в негово присъствие. Домашното лечение е най-ефикасно = уют + близки хора.
Създадени са шаблони за лекуването на всеки вид заболяване и всяка фаза е калкулирана, както в завод. М. системи са под контрола на финансовите акули, за да им служат. М. е устроена така. че да прави хората все по-болни, тя е разрушителна. Целта е М. да бъде сложна. Между лекар и пациент има посредници, които са М. мафия - правителство, застрахователи, ... На лекарите не им е позволено да дават алтернативна информация на пациентите си. М. възнараждава болестта, а не здравето = "болестоопазване", а не здравеопазване. Повече болни - по-големи печалби. Здравно-осигурителните каси не плащат профилактичните прегледи, а само лечението, т.е. продажбата. Кошмар за М. би била "епидемия" от здрави хора, затова се вземат недостатъчно мерки за подобряване на условията на живот и за повишаване на здравната култура; потискане на симптомите, но не и лекуване, нито премахване причината за болестта - с цел "абониране" за/зависимост от медикаменти. "Лечението" всъщност те прави още по-болен. Според СЗО (Световната здравна организация) "здраве за всички" означава излишно тъпчене с лекарства и ваксини едва ли не против всичко; лъжи, манипулации, внушаван страх - всички средства са позволени. (Докато например епилепсия може да се лекува само чрез диета.) Цел на М. е пълен контрол над нашето здраве. Често се правят и ненужни прегледи, застрашаващи здравето на пациента (за пари). Живеем във време на изкуствено стимулирано отчуждение. Създаден е могъщ мит за лекаря-супермен, държащ ключовете на живота и смъртта. Насажда се култура, стимулираща саморазрушително поведение, така че лекарите да имат работа. Конфликтът между лекарските съвест и неуспехи, и каноните в М. система води до самоубийства на лекари, като в САЩ броят на самоубилите се лекари е по-голям от смъртността от катастрофи и самоубийства! Човек трябва да живее и да умре достойно, а не да се издевателства върху него чрез средствата на М.с цел удължаване на живота му пряко волята му. Смъртта не е враг, но безчовечността е. М. изобщо не е хуманна. Но има и самозвани природо-лечители, които използват безсилието на М. за да продават продукти-менте, смесват медицина, окултизъм, християнство и т.н. Здравето на хората е функция на социалната болест на човечеството - бедност и неравенство. Половината човечество живее с < 2$/ден, 1/4 - с < 1$/ден; 1/4 нямат чиста вода. В Африка, Бразилия хората мрат от глад, а обработваемата земя се ползва за отглеждане на какао, кафе и т.н. за Запада; Бразилия е 1 от най-големите износители на храни в света. Всяка година от бедните изтичат пари към богатите, вместо да е обратното. Богатите американци (1% от САЩ) притежават 40% от собствеността, а 32 млн. живеят под границата на бедността. 500 транснационални компании притежават 1/4 от основните световни фондове. Всяка от 50-те най-големи корпорации има годишна печалба по-голяма от брутния вътрешен продукт на 131 държави от ООН взети заедно. В развиващите се държави всяка година умират 11 млн. деца, което е мълчалив геноцид, а той е разрешим, тъй като ресурси има предостатъчно, но богатите ги изсмукват към себе си. Преди 100 г. в САЩ е имало > 50 хомеопатични болници. Дж. Рокфелер през 1905г. съсипва цялото естествено лекуване с цел създаване на нация, зависима от медикаменти и непознаваща алтернативни методи. "Научната М." убива всичко чрез тероризъм срещу алтернативната М. и нейните пациенти. За експериментите в концлагерите движещата сила зад Хитлер са били банкерите. Медицинският тръст е най-арогантната, опасна и деспотична организация, управлявала някога свободни хора. Дори и съдебните дела срещу М. тръст се плащат с парите на ищеца. М. тръст контролира и СЗО. "Фармакопринтинг" = синтетични билки. Чрез СЗО са въведени международни правила и критерии за практикуване на М. Така се осигурява контрол чрез Световното правителство, а чрез М. се разгръща глобална болестност. На целия свят се налагат ваксинации и медикаменти. Основни финансисти на М. са фондация "Рокфелер" + Световната банка + УНИЦЕФ ООН = политическата ръка на световните финансови магнати. Властващите установяват правилата и законите, чрез които ни експлоатират все повече. Това е М. терор. Профилактиката се разгръща, но не чрез подобряване на живота, а чрез разрастване на имунизирането. Стресът завършва с адаптация, докато дистресът води до нарушена адаптация + болест, и зависи от начина на мислене и възприемане на света. Лимбичната система = част от главния мозък - чувства, настроения, инстинкти, памет + хипоталамус - регулира вегетативните прояви, биоритъма, сексуалното поведение, емоционалните състояния, мотивацията. (Хипоталамусът е част от междинния мозък и включва много важни ядра; той е висш център на вегетативната нервна система, синтезира хормони.) Честият дистрес води до хронични заболявания. Стресът води до недостиг на кислород и енергия, което води до образуване на млечна киселина в мускулите и в резултат - нараства тревожността. В състояние на релаксация намалява консумацията на О2 с 10-20%, но се подобрява използването на кислорода от клетките, кръвният поток в мозъка и в целия организъм се усилва, а метаболизмът намалява = съхранение на енергия. При релаксация млечната киселина в мускулите намалява 3 пъти по-бързо, отколкото при съня. Всички болести са лечими. Болеста е повик за промяна в начина на живот и за духовен растеж. Закон на Херинг: Ако при лечението увреждането се премества от по-важен към по-маловажни нива/органи - значи протича излекуване. Ако обратно, увреждането се движи в дълбочина към все по-важни вътрешни органи - значи болестта се подтиска и задълбочава. Да премахнем само симптома = да убием вестоносеца. Лекарите не лекуват, а само потискат симптоми. Симптомите не са болестта, а само сигнал, избран от организма, и показващ/отразяващ посоката на най-малкото съпротивление. Силите на тялото и ума действат според лечебните закони на природата. Според холистичния подход болестта е винаги една и съща = разтройство на жизнената сила, което се изразява в различни оплаквания на различни нива според индивидуалната реактивност и структурните слабости на индивида, и затова протича по специфичен начин за всеки. Това налага и индивидуален подход на лечение за всеки отделен човек. "По-важно е да знаем какъв е човекът, който е болен, отколкото самата болест" - Хипократ. Обаче М. лекува всички по един и същ начин. Здравето е резултат от нашите постоянни усилия, а не от хапчета. Холистичната М. цели да премахне блокадите по пътя на себеосъществяването на човека. Тя се базира на вяра в интелигентността на природата и се изразява в активно подпомагане на собствените лечебни сили на организма чрез естествени терапии. Лекарят може да лекува само това, което вече е осъзнал и подредил в себе си. Любовта е най-могъщата лечебна сила. Егоизмът е болест. Би следвало лечението да включва: - лекуване на острия симптом + дългосрочна програма за здравословен живот.
Източник : http://zdravekip.com

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg