BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
БАБИНИ ЗЪБИ-СТРЪК - 1 КГ
БАБИНИ ЗЪБИ-СТРЪК - 1 КГ
каталожен номер: 30101000
1 кг
продукта е в наличност
21.60 лева
(€ 11.04)
име Бабини зъби стрък
латинско име Herba Tribulix terrestris
описание Бабини зъби е едногодишно тревисто растение. От основата на корена излизат многобройни тънки, пълзящи, дълги до 80 cm стъбла. Листата са чифтоперести, срещуположни, с елипсовидна форма. Цветчетата са сравнително дребни, лимоненожълто оцветени, разположени поединично в пазвите на листата. Плодът е покрит с шипове. След узряването си се разпада на 5 орехчета, също покрити с шипчета. Стръковете и листата са окосмени с белезникави власинки. Разпространено е по песъчливи и каменливи места, край пътищата и като плевел в лозята и окопните култури. Растението е топлолюбиво и компактни находища се срещат в Южна България и по Черноморието. Използвани части -стрък.
действие и приложение Отварата от плодовете се използва за лечение на различни болести на гениталиите и на уринарните органи. Употребява се също и като адстрингентно средство при кръвоизливи и дизентерия. Гаргара с отвара от билката действа много добре при кървящи венци и афти в устата.
начин на употреба Под форма на отвара - 1 супена лъжица от дрогата се вари 5 мин в 300 мл вода. Оставя се да престои 20 мин и се прецежда. Това е доза за 1 ден.
тип Билки за обща употреба.
© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg