BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
БИОЛОГИЧЕН АКТИВАТОР ЗА КОМПОСТИРАНЕ - ХИДРОГЕЛ BAC-9000-XG
БИОЛОГИЧЕН АКТИВАТОР ЗА КОМПОСТИРАНЕ - ХИДРОГЕЛ BAC-9000-XG
каталожен номер: 101024055
 
За поръчка, моля, свържете се с нас
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509

Описание: Биологичен активатор за компостиране - Хидрогел - тип БАК-9000-ХГ

Предназначение: Препарата за компостиране БАК-9000-ХИДРОГЕЛ   е предназначен за ускорено компостиране на органични отпадъци и  оптимизиране на аеробните процеси на биодеградация при компостиране. Способността да задържа влагата продължително време го прави незаменимо средство за компостиране през горещите сезони на годината.
Действие:
Биологичният активатор тип БАК-9000-ХГ   е комбинация от  аеробни микроорганизми (такива които работят в кислородна среда) и калциев пероксид, дрожди, спори на гъби, ензими , коферменти, природни минерали и водозадържащ биоразградим органичен  кополимер които действат деструктивно  на отпадната кафява и зелена маса, предназначена за компостиране. Селективно подбраните култури са способни да разградят и преработят растителни отпадъци - целулоза, лигнин,  и др.

Предимства:


* Разграждането на материала за компостиране става по-бързо и по-качествено.
* Осигурява ускорено разграждане при еднаква температура.
* Предпазва от анаеробна ферментация и формирането на неприятни миризми.
*Подпомага получаването на висок добив от естествен хумус, който стимулира растежа и състоянието на растенията
*Ускорява процеса на биодеградация многократно.

Дозиране и начин на приложение: за 1 тон компост  – 50-80 гр. биоактиватор. Препаратът се активира  в 10 л. вода в продължение на 30 минути след което се напръсква или залива компоста. При  добавяне на ново количество растителни отпадъци, процедурата се повтаря, като се добавят  10 гр. препарат  активиран  в 5 л. вода.

Състав:
Непатогенни микроорганизми-специално култивирани бактериални култури, ензими, соли, емулгатори,спори на гъби, инертни носители водозадържащ биоразградим органичен  кополимер и др.

Състояние:  прахообразно
Съхранение:  сухо място.
Безопасност: избягвайте инхалиране и достъп до очите, не поемайте през устата. Пазете от деца. Въпреки, че препарата се класифицира като безопасен не се препоръчва директен контакт с него.

Същност на компостирането:
Компостирането е екзотермичен процес, при който органичните субстрати се подлагат на аеробна биодеградация от смесена микробна популация в условия на повишена температура и влажност. В процеса на биодеградацията органичният субстрат претърпява физично и химично превръщане с образуването на стабилен хумифициран краен продукт. Този продукт е ценен за селското стопянство като органичен тор и като средство за подобряване структурата на почвата. Хумифицираните продукти бързо влизат в равновесие с екосистемата в която са внесени и не предизвикват сериозни нарушения в нея, както това се наблюдава при внасяне на непреработени органични  отпадъци.
Сред отпадъците, които се компостират спадат хетерогенната градска смет (смес от органични и неорганични компоненти), хомогенните фекални маси от животински ферми, отпадъци от растениевъдството /суха и зелена маса/, активна утайка от пречиствателни станции и др. В процеса на компостиране се удовлетворява потребността от О2, органичните вещества преминават в по-стабилна форма, отделя се СО2 и Н2О, а температурата нараства.
В естествени условия биодеградацията протича бавно, на повърхността на земята, при температурата на околната среда и предимно анаеробно. Естественото разлагане на органиката може да се ускори ако преработваният субстрат се събере на купчини, което позволява да се съхрани част от топлината отделяна при ферментациите. Този ускорен процес именно е компостирането.
Важни параметри на процеса са отношението въглерод-азот С/N и мултидисперсността на субстрата, необходима за нормалната аерация. Фекалните животински маси, активната утайка  и много растителин отпадъци имат ниско съотношение С/N / висока влажност и лошо се подават на аерация. Те трябва да се смесват с твърд материал (пълнител) сорбиращ влагата, който обезпечава допълнителен въглерод и нужната за аерирането структура на сместа. Най-добрият пълнител се явява сламата, но може да се добавят листа, стърготини и др.

СТАТИЯ: Наръчник за компостиране прочети от Тук

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg