BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
ГЛУХАРЧЕ - СТРЪК 1 КГ
ГЛУХАРЧЕ - СТРЪК 1 КГ
каталожен номер: 30941000
1 кг
продукта е в наличност
16.20 лева
(€ 8.28)
име Глухарче стрък  
латинско име Herba Taraxaci
описание Многогодишно тревисто растение, високо до 30 см, чиято надземна част се състои от розетка от листа и цилиндрично, кухо стъбло, на върха, на което се намира една цветна кошничка. Листата са с неправилно изрязана петура, с едри заострени дялове, насочени към дръжката. Цветната кошничка е съставена от жълти, езичести цветове. Обвивката на кошничката е с три реда зелени листчета, като най-външните са извити надолу. При лошо време и нощем кошничките се затварят. Плодът е елипсовиден, на върха с хвърчилка от дълги бели власинки. Растението развива късо коренище, което преминава в дебел месест корен, дълъг до 20 см. Цъфти от ранна пролет до есента. Използват се корените.
действие и приложение При чернодробни възпаления, заболявания на жлъчния мехур, жлъчни камъни, жълтеница, хемороиди, стомашен и чревен катар, при камъни, пясък и други заболявания на пикочния мехур, метеоризъм, запек и противоглистно.
начин на употреба 2 чаени лъжички се заливат с 1 чаша студена вода и се оставят да престоят минимум 8 часа. Това е доза за 1 ден. Пие се половин час преди ядене.
тип Билки за обща употреба.
© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg