BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
КОНОП СЕМЕ - 100 ГР
КОНОП СЕМЕ - 100 ГР
каталожен номер: 30188100
100 гр.
продукта е в наличност

Минимално количество - 5 бр.
Единична цена: 2.40 лева
Цена на пакет от 5 бр.: 12.00 лева
12.00 лева
(€ 6.14)
име Коноп семе
латинско име Semen Cannabis sativae
описание На височина стъблото на растението достига от 0,75 до 5 m, с дебелина от 3 до 30 mm. При младите растения е зелено и крехко. С напредване на вегетацията постепенно се вдървенява и оцветява бледожълто до жълто - кафяво. Напречното сечение в основата му е с кръгла форма, към средата - с шестоъгълна, а към върха - с четириъгълна. Стъблото е формирано от 7-8 междувъзлия, всяко от които с дължина до 40 cm и повече.Листа - семеделните и първата двойка същински листа на конопа са едноделни (назъбени). Втората двойка са 3- делни (длановидни). По - нагоре по стъблото броят на листните дялове постепенно нараства и достига 5-7 (в отделни случаи до 11-13). Към върха броят на дяловете отново намалява. Женските цветове са съставени от срастнал еднолистен перигон, от чиято странична цепнатина излизат 2 дълги перести бели крилца и едногнезден плодник, а мъжките - от прост околоцветник с 5 жълтозелени венечни листенца и 5 тичинки, разположени висящо, оцветени в жълто. Плодът представлява малко, едносеменно орехче, с диаметър 2-3 mm. При вършитба се разпуква лесно и семето се отделя. Семената са овални, леко сплеснати, с гладка повърхност и сивозелена или кафява окраска, често мозаечно оцветени. Масата на 1000 семена е 20-25 g.
действие и приложение Действа противовъзпалително и болкоуспокояващо. Препоръчва се за лечение на упорита кашлиа, при възпалителни забо­лявания на пикочо-половите пътища и на простатната жлеза. Препоръчва се още неколкократно дневно гаргара при ангини.
начин на употреба Под форма на запарка - 2 чаени лъжички от семето се заливат с 2 чаши вряща вода. Запарката се пие на другия ден студена (доза за 1 ден). Може да се приготви и тинктура от 2 чаени лъжички семе на 2 чаши студена вода - оставя се да престои 24 часа. Външно под форма на лапи при циреи, контузии и кожни обриви.
тип Билки за обща употреба.


© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg