BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
ЛУЛИЧКА СТРЪК
ЛУЛИЧКА СТРЪК
каталожен номер: 30222050
50 гр.
продукта е в наличност

Минимално количество - 5 бр.
Единична цена: 1.70 лева
Цена на пакет от 5 бр.: 8.50 лева
8.50 лева
(€ 4.35)
име Луличка стрък  
латинско име Herba Linariae
описание Многогодишно тревисто растение от род покритосеменни растения от семейство Живовлекови. Той включва около 100 вида тревисти растения, разпространени в Европа, Азия и Северна Африка с най-голямо разнообразие в Средиземноморието. Стъблата са с право, гъсто облистено стъбло, високо 30–100 см. Листата са последователни, приседнали, ланцетно линейни, заострени, 2–6 см дълги и 2–10 мм широки. Цветовете са събрани във връхни дълги гроздовидни съцветия. Венчето е жълто, двуустно, с оранжево петно на изпъкналата част на долната устна и с дълга заострена шпора. Тичинките са 4, от които две са по-дълги. Плодът е яйцевидна до продълговата кутийка. Семената са дисковидни с широко ципесто крило. Цъфти от юни до септември. Използва се цъфтящите облистени надземни части.
действие и приложение Има леко очистително и диуретично действие, локално облекчаващо при хемороиди. В народната медицина се използва при начални форми на хипертрофия на простатата.
начин на употреба 1 чаена лъжичка ситно нарязана дрога се залива с 1 чаша вряща вода и след изстиване се прецежда - изпива се за 1 ден. Като очистително и жлъчкогонно средство може да се приготви отвара от 15-30 г билка в 1 л вода - взема се по 1 чаена лъжичка няколко пъти дневно.
тип Билки за обща употреба.
© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg