BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
МЕЧО ГРОЗДЕ
МЕЧО ГРОЗДЕ
каталожен номер: 30340050
50 гр.
продукта е в наличност

Минимално количество - 5 бр.
Единична цена: 1.60 лева
Цена на пакет от 5 бр.: 8.00 лева
8.00 лева
(€ 4.09)
име Мечо грозде лист
латинско име Folia Uvae-ursi
описание Вечнозелено пълзящо храстче с приповдигащи се крайни разклонения. Листата са последователни, с къси дръжки, с клиновидна основа, кожести, целокрайни. Цветовете са бели или розови, разположени на върха на стъблото. Чашката и венчето са петделни. Плодът е яркочервен. Цъфти през юни-юли. Среща се по сухи каменливи и скални поляни в пояса на иглолистните гори в почти всички наши по-високи планини. Използват се листата.
действие и приложение Препоръчва се при заболявания на отделителната система, свързани с възпалителни процеси на бъбреците, пикочния мехур и пикочния канал (уретрит, цистит, пиелит и комбинирани заболявания като пиелонефрит, цистопиелит и цистопиелонеф­рит, остър и хроничен гломерулонефрит, а също и при нефролитиаза).
начин на употреба Под форма на отвара - 1 чаени лъжички се поставя в 150 мл вряща вода, вари се в продължение на 15 мин. и се оставя да престои още 20 мин. Пие се по 150 мл 3-4 пъти на ден преди ядене.
внимание Да не се приема заедно с медикаменти и субстанции, придаващи кисела реакция на урината. Препоръчва се с плодово-зеленчукова диета. Лечението трае до 7 дни, като може да се повтаря след почивка от 10-ина дни. Препоръчваме консултация с фитотерапефт.
тип Билки за обща употреба.
© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg