BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
ПОЧВЕН PH-МЕТЪР - ДИГИТАЛЕН
ПОЧВЕН PH-МЕТЪР - ДИГИТАЛЕН
каталожен номер: 4401101
1 бр.
продукта е в наличност
70.20 лева
(€ 35.89)

Описание:
Дигиталния pH – метър е изключително удобен и лесен за работа уред. Той е компактен електронен уред за бързо определяне на рН на почвата.
Диапазонът на измерване е от 3,5 до 9,0.

Предназначен е както за саксиени растения и работа в оранжерии, така и в градината и на полето. Не се нуждае от батерии. Съдържа упътване на български език.

Начин на употреба:
Електродът се забива в мокра земя. Не трябва да допира камъчета, корени или стените на саксиите. Електродът е от алуминий, поради това не трябва да се използва сила. В случай, че е опрял в нещо твърдо, трябва да се помести малко.
Уредът се ползва в саксии, оранжерии, градини. Ако почвата там е много рохкава, трябва да се притъпка леко за да има по-добър контакт между електрода и почвата. В случай, че почвата е суха е необходимо да се намокри с вода - най-добре дъждовна или кондензна вода. В краен случай може да се ползва и вода от чешмата, но тогава ще трябва да се има предвид, че ще има някакво отклонение в зависимост от твърдостта на водата.
След като се забие електрода се натиска копчето за включване. След няколко секунди уредът отчита резултата. В упътването на английски са дадени предпочитанията на около 300 растения към рН на почвата. След като фермерът направи сравнение между получения резултат и това, което иска да сади, трябва да вземе решение, дали ще променя рН-то или ще засади такова растение, което има предпочитание към такова рН на почвата.
В комплекта има и една гъбичка. Предназначението й е преди употреба с нея да се зачиства електрода от възможна оксидация.

Внимание:

- Уредът не бива да се ползва за течности. 

- Уредът не бива да се оставя ненужно дълго в почвата (например с часове).

- След работа електродът трябва да се почисти с мека гъбичка или памучна кърпа, и да се подсуши.

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg