BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
СТАТИЯ: "КАКЪВ МЕД ДА СИ КУПИМ"
СТАТИЯ:

Медът, който се продава в нашата магазинна мрежа, не минава през изследванията, които се изискват в ЕС, примерно за употреба на антибиотици и следи от тях в пчелните продукти. Ако купувате от малък производител, търсете захаросан мед, защото глюкозата (примес, който се слага, за да стане медът по-течен) не се захаросва. Не вярвайте особено на редките видове мед от едно растение, който се продава значително по-скъпо, например акациев.

У нас 90% от меда са полифлора (в това няма нищо лошо впрочем). Манов мед изобщо не купувайте освен от близки приятели, освен ако не искате да се сдобиете с буркан гъст карамелов сироп (това важи особено за продавачите в с.Гинци и наоколо, които имат дългогодишни традиции да примамват запътилите се към Петрохан с пирамиди карамел край шосето). Хубав мед от случайни крайпътни продавачи може да купите в района около с.Рила и по пътя от Асеновград към Смолян. По пазарите в градовете златното правило си остава млечножълт цвят и напълно захаросано съдържание (за да не се захаросва, чистият пчелен мед минава през сложна термична обработка в едни ужасяващи машини, с които пчеларите не разполагат), тип ногоцветен.

И още едно напомняне - ако изпращате някой по-неопитен да ви купи мед, осветлете го, че боров мед по пазарите наричат желето от борови връхчета, което е много вкусно, но е съвсем различен продукт.

Автор: Ст. Ангелов

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg