BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
ЗАХАРТА - "БЯЛАТА ОТРОВА"
ЗАХАРТА -


Всяко вещество, което потиска активността на катализаторите и ензимите в тялото, и което може да допринесе за развитието на болест, е отрова. Захарта съдържа чисти, рафинирани въглехидрати. В растенията захарите са съчетани с микроелементи и витамини, достатъчни за да осигурят тяхното разграждане и усвояване от организма. Захарта и нишестето дехидрират клетките и изтеглят Са от костната, нервната и мускулната тъкан.
  Калциев дефцит. Ако се яде захар - тялото черпи от своите запаси ензими, протеини, витамини, Na, K, Ca, Mg, Cr. Калцият се извлича от костите. (Таблетки с неорганичен Са се усвояват в много малка степен, натоварват бъбреците, а Са от тях може да се натрупва в някои органи и тъкани.) Калцият (Са) има основно значение за алкално рН на кръвта. Захарта, белият хляб и всички изделия от бяло брашно променят количеството на Са в кръвта и киселинността й се повишава. За да се неутрализира този ефект организмът черпи от своите резерви, и ако не се ядат пресни плодове и зеленчуци здравето е в опасност. Захарта намалява секрецията на стомашен сок и забавя перисталтиката на стомаха. Едновременната консумация на захар/шоколад и протеини води до гниене в червата, отделят се много токсични вещества и тялото губи енергия и ресурси за да ги обезврежда. Захарта и бялото брашно спомагат за развитие на кандидоза (гъбична инфекция), особено след антибиотици или други медикаменти, потискащи имунната система. Захарта навлиза много бързо в кръвта = хипергликемия - един от симптомите на диабета. Инсулинът от панкреаса е хормон, премахващ излишното количество кръвна захар по най-ефикасния начин, но после може да възникне хипогликемия, изразяваща се в замаяност, слабост, изпотяване, потиснатост, безсъние. Надбъбречните жлези веднага активират запасите от гликоген в организма, той се разгражда до глюкоза за да се възстанови нормалното ниво на кръвната захар. Така хранителен режим, включващ рафинирана захар задейства едно непрекъснато редуване активността на панкреас и надбъбречни жлези и може да ги изтощи. Захарта изчерпва микроелемента Хром (Cr) в организма, който е от най-важно значение за усвояването на инсулина и за поддържане на гликозния метаболизъм. В организма захарта се трансформира в запасния полизахарид гликоген, който се складира в черния дроб. Но възможностите на черния дроб са ограничени и останалите захари се трансформират в мастни киселини, които се трупат в подкожните мастни депа. При наднормено тегло повече от 20% започва отлагане на мастна тъкан и във вътрешните органи (главно около сърцето и бъбреците), което нарушава техните функции = забавя се циркулацията на кръвта и лимфата и спада активността на имунната система. Захарта повишава холестерола в кръвта. Захарта прави човека нервен и хиперактивен, защото е силен стимулант на надбъбречните жлези. Може да се повиши адреналина до 4 пъти, количество отговарящо на стресова реакция на организма.
  Повишава се производството на холестерол и на хормона кортизон, който пък потиска имунната система. Захарта има неблагоприятен ефект върху функциите на мозъка и нервната система. Ако не се преработи напълно се образуват токсични метаболити, които затрудняват окислителните процеси на нервните клетки. Голямото количество захар убива полезните бактерии в червата, произвеждащи витамини от групата В, необходими за функционирането на централната нервна система. Захарта води до превес на възбудните процеси в кората на мозъка. Като диета захарта е по-лоша, отколкото само на вода. (Лечебното гладуване само с вода лекува сериозни заболявания.) През 1808 г. Англия решава да "докаже" полезността на захарта за да разгръща захарната си индустрия и обявява, че захарта съдържа повече хранителни вещества от всяка друга храна. Нека се поучим от начина на хранене на дивака. Здравите зъби са резултат от драва храна, и тогава четката и пастата за зъби не са по-важни от четка и боя за обувки. Спиране консумацията на захар + природосъобразен режим води до излекуване на различни заболявания, включително и рак. Захарта като хранителен продукт не притежава дори едно полезно качество, което да оправдае употребата й. Един американец изяжда 45 кг захар/год., т.е. по 120 г/ден, като 1/4 е в безалкохолни напитки.
 САЩ са на първо място по затлъстяване и челно място по диабет, сърдечно-съдови и рак. Но затова пък болните осигуряват "храна" за М. индустрия.
Източник: http://zdravekip.com

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg