BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
СТАТИЯ: "НУТРАСУИТ (АСПАРТАМ) - ЧИЙ ЖИВОТ ПОДСЛАЖДА?"
СТАТИЯ:

200 пъти по-сладък от захарта.

Състав: фенилаланин (50%) + аспергинова киселина (40%) + метанол (10%) = химична отрова, най-опасната добавка към храните.

"Осигурява" 75% от страничните реакции от хранителните добавки = 92 симптома: главобол, мигрена, проблеми с паметта, гадене, пълнеене, обриви, депресия, безсъние, зрение, слух, сърцебиене, затруднено дишане,загуба на вкуса, нарушен говор, замаяност, виене на свят, ставни болки, склероза, епилепсия, тумори в мозъка, хронична умора, Паркинсон, диабет, Алцхаймер, понижено внимание, аутизъм, дори и смърт. Симптомите могат да се проявят и чак след няколко години.

(Докато от захарин за 100 години има само 10 оплаквания.)

Екситоксини (exite = възбуждам) (аспергиновата киселина) - реагират със специфични рецептори в мозъка þ ендокринни и дегенеративни неврологични заболявания. Аспартат и глутамин са си едни от невромедиаторите в мозъка, улесняващи провеждането на информацията между невроните, но когато количеството им нарасне þ смърт на невроните, поради навлизане на голямо количество Са в тях = екситоксини - стимулират прекалено невроните, което води до смърт на невроните.

Съществува кръвно-мозъчна бариера от капилярни структури, защитаваща мозъка от прекален приток на екситоксини, но под влияние на много фактори може да се пропука þ концентрацията на тези вещества в мозъка нараства и това може да предизвика объркване, загуба на памет, а при диабетици се променя и нивото на невромедиатора допамин.

Когато човек е на диета, най-често той има хипогликемия, и ако се приема аспартам чрез "диетична" напитка - той става още по-зле þ епилептичен припадък, замайване, загуба на ориентация. Така 5 пилота са умряли от нутрасуит.

А ако човекът е поел и други токсини, всички те действат синергетично.

Екситоксините действат на хипоталамуса и може да предизвикат и смърт.

Фенилаланинът е аминокиселина, която нормално се среща в мозъка, но количеството й рязко се повишава при приемане на аспартам, особено ако е съчетано и с голямо количество въглехидрати. þ Рязко намалява серотонина, което води до депресии, колебания в настроението, изблици на гняв.

Метанолът (метилов алкохол, дървен алкохол) е силна отрова, уврежда зрителния нерв и може да доведе до слепота дори и при малки дози. (Алкохолът "менте" е богат на метилов алкохол.)

Пределното количество метанол, което успешно се обезврежда от организма, е 7.8 мг/ден, а в           1 литър безалкохолна напитка с нутрасуит се съдържат 56 мг метанол, дори и повече.

Освен очите, аспартамът дава и следните други поражения: уши (пищене), гадене, стомашно-чревни смущения, слабост, неврити. Метанолът преминава през плацентата и е силно токсичен за плода.

Метанолът, попаднал в кръвта þ разпад до формалдехид þ окисляване до мравчена киселина, която е: невротоксично съединение, алерген, мутаген, тератоген и канцероген.

 Мравчената киселина е силно корозивна, използва се за сваляне на покрития от блажна боя.

 Формалдехидът е основна суровина за получаване на: формалин (служещ за консервиране на тъкани и трупове), инсектициди, багрила, експлозиви, лепила, бои ...

При консумиране на аспартам нивото на формалдехидите нараства във всички тъкани, включително и в мозъка и ретината на окото, и трайно ги уврежда.

Формалдехидът е силно реактивен спрямо белтъците, той е токсичен за протеините и за ДНК, като води до генетични дефекти.

В някои плодове и зеленчуци също се съдържат фенилаланин, аспергинова киселина и метанол, но те не са в свободно състояние, а са свързани с балансиращи ги и антидотиращи ги аминокиселини.

В несвързан с белтък вид фенилаланинът бързо се абсорбира и преминава кръвно-мозъчната бариера.

Метанолът в плодовете е свързан с етилов алкохол, който е негов естествен антидот.

Страничен продукт при метаболизма на аспартама е дикетопиперазинът, водещ до: мозъчни тумори, тумори в матка, яйчници, тестиси; хипофиза, рак на гърдата.

Аспартамът е открит през 1970 г. От 1974 г. е одобрен за напитки, дъвки и зърнени закуски, въпреки няколкото изследвания, доказали токсичността му. Дават се 500 000$ за да се "установи годността му". Уволняват се неудобни членове от експертните комисии, така че да има с 1 глас повече "за". Един от купените (д-р Хейс) получава хонорар 1000$/ден.

Нутрасуитът уврежда очния нерв þ тунелно виждане, кръвоизлив в ретината, ослепяване. Той води също до: лоша ориентация, нарушено равновесие, шум в ушите, нарушение на менструалния цикъл, депресия, имунни проблеми.

На туй отгоре Monsanto - производителят на нутрасуит, е  един от най-големите замърсители на околната среда - само 1 от неговите заводи изхвърля 16 млн.тона токсини в река Мисисипи.

При операция "Пустинна буря" в залива на Ирак, американците са пиели напитки с нутрасуит (по няколко литра/ден) þ "синдром на залива" = "аспартамна болест".

Разтворимите напитки в пликчета (прахчета) (например Tang), kакто и диетичната пепси-кола без кофеин съдържат aspartame. Всички реномирани дъвки съдържат аспартам (нутрасуит).

След масовото излизане на аспартама на пазара само за 1 година (1984) туморите в мозъка са нараснали с 10%.

През 1987 г. е основана  "Мисията възможна" = движение за разясняване  истината за аспартама.

Стевия е вечно зелен храст, чийто листа са естествен и безвреден подсладител (Парагвай, Бразилия). Тя е полезна за диабетици. þ Но FDA забранява използването й като подсладител поради конкуренцията, и унищожава готварските книги на Stevia Co.

FDA престъпва сама законите които създава., например закона че не трябва да се използват хранителни добавки, предизвикващи рак.

Изкуствените подсладители уж помагат за отслабване, но след 1985 г. затлъстелите американци са 54% = 2 пъти повече. Аспартамът силно повишава апетита за сладки неща, наверно поради спадане  нивото на серотонина в кръвта. þ Спирането на консумацията на аспартам води до отслабване с 8-9 кг.

Аспартамът води и до проблеми с опознавателната дейност на интелекта и намалява интелигентността. þ Ако мразите хората, може да започнете да работите за компанията Monsanto - производителят на нутрасуит.

Аспартамът влошава диабета.
Аспартамът води до пристрастяване в по-голяма степен, отколкото алкохола.
Аспартамът взаимодейства непредсказуемо с медикаменти, особено с антидепресанти.
Понастоящем аспартамът се добавя в 10 000 храни и се продава в 100 страни. У нас го има в таблетки "Кенди" за подслаждане, в напитките на прах "Степ" и "Танг", в безалкохолните напитки Cola Light, Pepsi Light и в някои медикаменти. (Всички дъвки на нашия пазар, с изключение на Hubba Bubba, съдържат аспартам - забележка на изготвилия извадката от книгата.)

Ацесулфам К (с търговски имена Sunette и Sweet One) е подсладител, добавян често заедно с аспартама, одобрен от FDA през 1988 г. Добавя се в диетичните храни, напитки на прах, дъвки. þ Чрез разпадния си продукт ацетоацетамид води до тумори на белите дробове, млечни жлези, тимусна жлеза, левкемия.

Цикламат - подсладител, забранен през 1970 г., но отново се употребява в безалкохолни напитки.

Източник: http://zdravekip.com


© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg