BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
ХРАНИТЕЛНИЯТ КОДЕКС (ХК) - СКРИТАТА ЗАПЛАХА
ХРАНИТЕЛНИЯТ КОДЕКС (ХК) - СКРИТАТА ЗАПЛАХА

От 1962 г. съществува комисия, която изготвя и актуализира ХК. Тя е създадена от ООН, СЗО и Организацията по храните и селското стопанство (FAO), и е  упълномощена за решенията си от правителствата на страните членки на ООН (разбирай - едно неизборно правителство в сянка, което защитава интересите на финансово-индустриалната олигархия). Комисията за ХК създава пакет международни стандарти за хранителната индустрия и за защита здравето на консуматора, изработва определения и изисквания за храните,  подпомага  хармонизацията на стандартите и така улеснява международната търговия. ХК определя и глобалните търговски правила за хранителните добавки = едно от нещата, правещи го толкова опасен. Чрез думата "хармонизиране" тези стандарти се правят задължителни за всички държави = изгубване правото на свободен избор и информираност за това, което е най-здравословно за нас и за най-ефикасното, най-евтиното и най-безвредно естествено хранене и лечение.

Комисията по ХК заседава 1 път на 2 години, в нея са представени 140 страни и различни организации. Решенията се гласуват, но 90% от международните организации включени в комисията са гигантските мултинационални фармацевтични корпорации! Единствен представител, защитаващ в известна степен интересите на обществото е Международната организация на съюзите на потребителите. В комисията няма представители на природната медицина, нито на производителите на естествени здравни продукти.

Под предлог "предпазване на обществото", чрез стандартизацията на храни и растителни продукти комисията е инструмент на фармацевтичните картели, чиято цел е  всички хранителни добавки, билки и билкови продукти, имащи лечебен ефект, да бъдат под техен пълен контрол и да бъдат изписвани само чрез рецепта. Държавите, които не искат да се съобразяват с тези правила се подлагат на икономически санкции.

Политиката на ХК се налага чрез Световната търговска организация (СТО), създадена през 1995 г., която е наследник на Генералното споразумение по търговията и тарифите (ГАТТ) за "насърчаване на международната търговия". По силата на ГАТТ страните членки трябва "да бъдат в линия" с правилата, управляващи производството на продукти за здравето и М., наложени от международните стандарти.

СТО има право на тежки санкции спрямо непослушните държави, ако те не спазват решенията и изискванията на работещи в сянка комисии, служещи на мултинационалните корпорации.

И резултатите от всичко това са:

-  юношите пушат все повече и са по-затлъстели, и не правят физически упражнения;

- смъртността от сърдечно-съдови заболявания нараства; 59 млн. американци имат сърдечно-съдови заболявания, 100 млн. са застрашени,  а на всеки 34 секунди умира по един американец от същите. Лечението на сърдечно-съдовите за 2000 г. струва 300 млрд.$, въпреки че лечението с витамини и хелатни комплекси е много пъти по-евтино и много по-ефикасно.

В края на 80-те е създадена клетъчната (ортомолекулярната) М. (медицина), открит е "протеиновият код" (от американеца Лайнъс Полинг + немеца Матиас Рат). Става ясно, че важна причина за сърдечните заболявания инфаркт и инсулт е витаминния дефицит - особено на вит. С и на някои важни хранителни добавки. Приемът им спира и дори връща назад заболяването, т.е. тези заболявания са лесни за лекуване и профилактика. þ Всичко това се потулва от Ф. картели. През 1991-94 г. даже се опитват да наложат изписването на витамини с рецепта, но не успяват, затова се стремят към пълен контрол над производството и продажбата на естествените хранителни добавки по целия свят.

Със сегашните планове на много Ф. компании (например на немските Bayer, BASF, Hoechst, Schering, ...) преждевременната смърт на милиони хора е неизбежна. Сега от инфаркти и инсулти умират по 12 млн./год., а за следващото поколение цифрата ще бъде 300 млн., количество което е повече от умрелите във всички войни на човечеството взети заедно.

Bayer, Hoechst и Schering са участвали в М. опити на нацистите. И точно такива компании сега поддържат драстичното орязване на здравните ни свободи - здравето на човечеството се решава от бивши военни престъпници.

Ф. компании поддържат следните предложения:

1. Никакви витамини, минерали, билки и подобни да не могат да се продават свободно.

2. Естествените лекове могат да се продават като храна, но да не превишават количества, определени от комисията по ХК = ограничен достъп на хората до хранителните добавки, така че те да не могат да се излекуват чрез тях.

Например на човек се отпускат без рецепта вит.С - 60мг, вит.Е - 15мг и т.н., докато терапевтичните дози са многократно по-големи. Добавки, без обозначена препоръчителна дневна доза (например коензим Q10, селен, биофлаваноиди), ще бъде незаконно да се продават, защото ще бъдат смятани за лекарства.

3. Стандартът за хранителните добавки да стане задължителен за всички страни-членки на ООН. Държава, която ги отхвърли ще понесе икономически санкции, наложени от СТО, които ще съсипят икономиката й.

4. Да не се разрешава продажбата на никакви хранителни добавки, ако те не са одобрени от ХК.

Явно е че ако още сега не се противопоставим твърдо на политиката на Ф. картели, скоро тези точки могат да бъдат одобрени и приложени на практика. Този зловещ план се осъществява подло и тайно. От това зависи здравето на сегашното и бъдещото човечество.

Безброй методи се използват за ограничаване на естествените терапии:

През 1998 г. в Берлин се провежда публичен трибунал срещу Ф.(фармацевтичните) картели с обвинение - извършване на масово убийство и престъпления спрямо човечеството. Решено е обвинението да се представи пред Международния съд в Хага и в други съдилища по света. Обвинени са Ф. гиганти: Hoechst, AG, BASF AG, Bayer AG, Merck Inc., Brystol Myers Squibb Inc., Pfizer Inc., La Roche AG, Glaxo/Welcome, Rhone-poulenc-Rhorer, Norvatis.

Всяка година милиони умират от инфаркт, инсулт и др. болести, които могат да бъдат елиминирани, но Ф. индустрия не желае това и смазва всички профилактики и естествени терапии = осъществява и поддържа планиран геноцид с цел разширяване на пазара си. þ Няма по-голям холокост от този.

Сега 95% от медикаментите нямат доказана ефикасност, като имат и голям брой странични ефекти, заплашващи здравето. Само в Германия повече от 24 000 медикамента са без доказана ефикасност, но се продават и плащат от здравните застраховки.

 В Европейската общност се счита, че ако дадена билка има лечебни свойства, трябва да се продава като лекарство. В Норвегия Ф. компании контролират повече от 70% от  продажбите на хранителни добавки и ако те са над препоръчителната дневна доза, се считат за лекарства и трябва да се изписват и струват скъпо. (За вит.С те препоръчват едва < 200 мг/ден.) В Канада билки и хранителни добавки с лечебен ефект се считат за лекарства: алое, котешки нокът, ехинацея, чесън на капсули, сладък корен, гинко, жен-шен и много други, като списъкът непрекъснато нараства.

Д-р Матиас Рат: "Комисията на ХК е заплаха за човечеството. Това е цяла индустрия с присъщия й интерес да пречи, потиска и дискредитира всяка информация, отнасяща се до изкореняването на дадена болест. Тя печели повече от 1 трильон $/год. от медикаменти. Тя прави пари от болестите. Целта й е да открива все нови болести и медикаменти за тях. Ф. индустрия няма интерес от излекуването на болестите, защото ще спрат приходите от милиарди $, така че медикаментите се правят само да облегчават симптоми, но не и да лекуват. За целта Ф. индустрия е създала ХК, чрез която да обяви за незаконна и да направи недостъпна информацията за витамините и да ограничи достъпа до естествените терапии. В същото време не се доставя и информация за рисковете и страничните ефекти от медикаментите, а смъртната опасност от тях направо се отрича.      За целта е нает цял легион от лобисти, влияещи върху законодателството, върху контролните организации, които от своя страна да манипулират М. изследвания и М. образование. Използват се скъпи рекламни кампании и агенции за връзка с обществото, което да заблуждават. Така огромна част от човечеството е двойно излъгана: парите им отиват в джоба на Ф. компании, а в замяна им се предлагат медикаменти , които не лекуват. Хранителният кодекс е заплаха за вашето здраве."

Източник: www.zdravekip.com

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg