BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
СТАТИЯ: "ФАКТИ ЗА СЪЕДИНЕНИЯТА НА ФЛУОРА (F)"
СТАТИЯ:

С годините F. се натрупват в костите. Бъбреците могат да елиминират само 50% от ежедневния им прием. þ Скелетна флуороза = слаби и чупливи кости. "Лечението" с F. на остеопорозата повишава костната чупливост и счупванията на тазобедрената кост - от 1957 г. костните фрактури на юноши рязко са се повишили. САЩ е страната с най-висока честота на фрактури.

F. причиняват и артрит.

F. са канцерогенни - чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Дори и половината от количеството F във водата води до значителни увреждания на ДНК = мутагенно въздействие. Повече от 10 000 умират на година от рак, дължащ се на F.

В резултат на F. на водата, за 13-17 години ракът е скочил с 10%.  Остеосаркома (рак на костите) е скочила с 50% в райони с F. вода,  с 50% е скочил и ракът на устната кухина в области с F. вода = 8000 нови случая за всяка година.

"F. са канцерогенни според какъвто и да е стандарт."

EPA заявява: "Допустимото ниво на F. във водата, разрешено от правителството, се базира на лъжлива информация и изманипулирани научни доклади."

Доза 1 ppm (макар че обикновено дозата е по-голяма) потиска ензимните системи в клетката, предизвиква вродени дефекти у животни и хора, уврежда имунната система, нарушава синтеза на колагена, води до калцификация на меките тъкани, влошава артритните оплаквания или води до такива.

Още от 1944 г. е известно, че F. са протоплазмена отрова и нарушават пропускливостта на клетъчната мембрана, потискайки действието на определени ензими.

Дори 0.2 ppm F. в тялото сериозно потискат способността на белите кръвни клетки да разрушават патогенни агенти. Някои считат, че F. водят до развитие на СПИН, но този факт се укрива и вниманието на обществото се насочва само върху HIV-вируса като причинител на СПИН.

От 1959 г. има връзка между синдрома на Даун и F. вода. Това е едно генетично обусловено заболяване от настъпили промени в хромозомите под въздействие на фактори от външната среда. þ Изоставане в умственото и двигателното развитие, монголоидно лице - главно при по-късно родили жени (след 35 годишна възраст) (Явно са натрупали в себе си достатъчно F.), като възрастта, след която жените раждат деца с такива хромозомни аномалии, непрекъснато намалява.

За 3 години след началото на F. на водата мъртвородените са със 150% повече, но през 1960 г. ADA  издава безсрамна брошура, в която се казва: "В областите, където водата е с естествено по-високо съдържание на F., хората живеят до дълбока старост."

Дори от много ниски нива на F. във водата в доматите възникават видими тъканни увреди и хромозомни промени.

От началото на 20-ти век до сега, поради замърсяване на околната среда с F. и  изкуствено F. на водата, повече от 130 млн. американци са страдали от хронична F. интоксикация, ускорено стареене и дегенеративни заболявания.

PHS представя "данни" от изследване върху 39 000 деца, че няма разлика в количеството кариеси при области със и без F. на водата. Но изследванията в САЩ, Япония и Индия върху 480 000 деца явно показват, че F. на водата повишава кариесите, особено ако Ca (калцият) в храната е малко.

F. предизвикват по-бавна смяна на млечните зъби с постоянни  þ изкривявания, размествания в устната кухина þ носене на скоби за зъби.

През 1993 г. NRC (Националнят съвет за научни изследвания) признава, че до 80% от децата в райони с F. вода имат зъбна флуороза = бели, жълти или кафяви петна по зъбите, особено при недохранени деца. Но само за Калифорния възстановяването на пораженията от зъбната флуороза струват 900 млн.$ !(бизнесът се разраства). За следващите 10 години в САЩ, Англия и Австралия 15 млн. ще се лекуват от зъбна флуороза, което ще донесе 150 млрд.$ приходи. В райони с F. вода стоматолозите печелят със 17% повече.

Меката храна не упражнява дъвкателния апарат, полепва по зъбите и спомага за зъбен кариес. Ферментиращите въглехидрати повишават кариеса с 50%. Кариесът намалява пропорционално на консумацията на въглехидрати.

F инхибира (потиска) активността на ензимите-дехидрогенази: СДХ (сорбит дехидрогеназа), МДХ (малат дехидрогеназа), алфа-ГДХ (алфа-глутамат дехидрогеназа) и ЛДХ (лактат дехидрогеназа). þ Как може вещество, което потиска ензимните системи и чиято токсичност се измерва в милионни части от грама, да се каже че не е вредно за здравето и че "отличният превантивен ефект на малките дози F е един от най-добре аргументираните и документирани факти в историята на М." Явно превантивният ефект е само по отношение на способността за мислене.

Българи "умници" също защитават F. на водата в монографии: "Дори концентрации от 8 ppm не променят общото здраве."

В България през 1970-1971 г. масово се използват F таблетки, а в средата на 80-те - 500 000 деца са обхванати от тази форма на "профилактика". От 1971 г. има постановление на Министерския съвет за изкуствено F. на питейната вода + инструкция + срокове за въвеждането му. Обаче до днес само в Хасково има готовност за F. на водата, но тази "най-ефективна кариес-профилактика" все още не е намерила приложение в  България. Незнайни причини са ни спестили тази "благодат".

В Дания F. на водата се забранява през 1964 г., през 1972 г. е забранено в Швеция, 1973 г. - в Холандия, 1971 г. - в Германия. Здравият разум в Европа надделява, но в САЩ геноцидът тече с пълна сила.

През 1974 г. EPA обявява 1.4 ppm за топъл и 2.4 ppm за студен климат. ADA притиска EPA да завиши максимално допустимата стойност на F. във водата до 8 ppm, след като е доказано, че само 1 ppm дава системни увреждания. ADA нарежда "всеки зъболекар да бъде убеден, че няма нужда да се запознава с научните изследвания за F. за да бъде активен участник в кампанията по F. на водата, и неучастието му ще се приема като явно пренебрегване на личната му отговорност".

През 1983 г. - симпозиум на Министерството на здравето и CDC срещу организираната опозиция против F.  и за защита и насърчаване на F.  През 1990 г. ADA заявява: " F. на водата остава най-безопасната, най-ефективна и икономична обществена здравна мярка срещу кариеса."

PHS, FDA, CDC, EPA са маши на индустрията.

Австралия: 1989 г. - в щата Ню Сауд Уелс - забрана за всякакво спиране на F. на водата без разрешение на здравното министерство. 1994 г. - в щата Виктория е одобрена добавка към закона за F. на водата, премахваща всякаква възможност върховният съд да разглежда всякакви обществени случаи или доказателства за вреди от F.  1995 г. - правителството на щата Остров Тасмания издава закон за забрана на срещи и събрания за обсъждане на F. на водата.

F. пускани във питейната вода са замърсени с различни други токсични и/или канцерогенни метали и съединения с кумулативен ефект - Al, арсеник, радий.  þ  Така течностите, които се пият са всъщност отровни коктейли, особено за подрастващия организъм.

Безалкохолните напитки с F. вода са опасни. В области, където водата се F. и соковете и храните съдържат F.

При увредени бъбреци рискът от F отравяне нараства, както и за хора с имунен дефицит, диабет, сърдечни и др.

В някои пасти за зъби в Канада има 0.4% NaF (натриев флуорид), т.е. 4000 ppm þ само от едно миене на зъбите приемат 0.5 мг F.  þ Дете ако глътне грахово зърно паста - е опасно, а ако глътне 1/2 тубичка - смърт. NaF е най-честата причина за натравяне на деца.

Наскоро китайците доказват, че 3-11 ppm F. във водата увреждат директно нервната система, още преди да увредят скелета.

Бионаличността на Al в тялото нараства при наличие на F. þ унищожават се нервни клетки и нараства рискът от Алцхаймер и деменция.

При F. на водата нивото на F в малкия мозък и в хипоталамуса нараства. (Хипоталамусът е централ

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg