BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
СТАТИЯ: "ЛЕЧЕБНИ СРЕДСТВА ОТ ПРИРОДАТА"

Продуктите с естествен произход са начало и основа на съвременната медицина. Със своите ефикасни лечебни свойства, те са изходна точка за лечение на редица заболявания в домашни условия.

През втората половина на ХХ в.  и началото на ХХI в. природните храни получиха необичаен тласък, доказвайки ден след  ден, че именно те са отговора за лечение, защото са здравословни, икономични и без странични ефекти, каквито обикновено имат повечето синтетични медикаменти. Най-новите изследвания показват, че витамините, минералите, лековитите растения, пчелните продукти, полиненаситените мастни киселини и други природни продукти, правилно дозирани, осигуряват оптимално здраве, като предпазват от редица заболявания, повишават съпротивителните сили на организма (имунна система), като в същото време се борят с болестите по един директен и ефикасен начин.

Сред растенията в природата има голям брой такива, които са успели да привлекат вниманието на природната медицина със своите лечебни и хранителни свойства. Като пример можем да посочим: Aloe Vera или Sabila (Liliaceae) от семейството на лилии-кактусите, което притежава удивителни лечебни свойства. Това растение действа болкоуспокояващо, намалява възпаленията, служи като коагулант, заздравява раните, регенерира клетките, подпомага детоксикацията, рехидратира, има хранителни свойства и съдържа 17 от общо 23 аминокиселини, необходими на човешкия организъм. Чесънът, който принадлежи към същото семейство като Aloe Vera, служи на човечеството от хилядолетия със своите антибиотични, противобактерийни, възстановителни и лечебни свойства.

Други чудеса на природата са Медът и Пчелният полен. И двата продукта съдържат по-голямата част от витамините и минералите, необходими на човешкия организъм за правилното му функциониране. Да не споменаваме Пчелното млечице и Прополисът, които освен гореспоменатите съставки, съдържат субстанции, синтезирани от самите пчели. Те са много полезни за правилното функциониране и регенерация на клетките, производството на хормони, ензими, витамини, в добавка към останалите им лечебни качества.

Един от прекрасните дарове на Изтока е Жен-шенът, донесен в Европа за първи път през 17 век. Всепризнат е като лековита билка стимулатор, осигуряваща на организма енергия и издръжливост. В комбинация с Aloe Vera и Golden Sage дава много добри терапевтични резултати.

Също от Изтока идва Garcinia Cambogia, която помага за регулиране на теглото, като потиска апетита и превръща мазнините в енергия.

Плодовете на Chinese Lycium (Китайски Лициум) и Licorice помагат на организма в борбата му с възпалителните процеси, а освен това укрепват капилярите, благодарение на флавоноидите, които съдържат.

Едно растение с несравнима терапевтична стойност е Ginkgo Biloba (Гинко билоба), което подобрява кръвообращението в мозъка и регулира кръвното налягане.

Дарове от Изтока са и растенията Fo-ti (Фо-ти или Хи Су Ву) и Schizandra (Китайска сисиндра), както и гъбата Reshi (Рейси гъбата), които помагат за разрешаване на проблеми, свързани със стареенето, като осигуряват на тялото достатъчно енергия и удължават живота.

Поради изброените дотук причини, ние избрахме за нашето ръководство именно тези продукти, като най-важни за поддържане на здравето, за добра физическа кондиция и лечение на болестите.

Добро здраве се постига чрез:

-Правилно хранене и диета: витамини, минерали, въглехидрати, мазнини, протеини, растителни влакна (фибри), кислород, вода, слънчева светлина и т.н.

-Позитивни мисли и отношение.

-Подходящи упражнения за гъвкавост и добро физическо състояние на костната система.

-Умствена и физическа хигиена.

Давайки на организма храна, съдържаща токсини и недостатъчно количество природни хранителни съставки, тялото се изпълва с отрови, които пречат на правилното му функциониране и възпрепятстват лечебните процеси. Ето защо, в повечето случаи се препоръчва подлагането на детоксикация, преди започване на каквото и да е лечение. Премахването от трапезата на червените меса и консумацията на повече плодове и зеленчуци, е от голяма помощ при поддържане на организма чист от отпадъци.

От друга страна, трябва да се вземе под внимание факта, че негативните мисли и емоции увреждат психичното състояние и водят до тревожност, свръхнапрежение и стрес. Това “тровене” на ума рефлектира върху целия организъм чрез болести с психосоматичен произход. Те от своя страна са тясно свързани с болестите с физически произход.

Стресът, нервното напрежение, депресията и др. провокират имунната система и я карат да функционира неадекватно, като човек се превръща в лесна плячка на инфекции и болести от всякакъв род. Необходимо е всеки ден да си осигуряваме време за почивка и спокойствие, вяра в Бог, позитивни и хармонични мисли. Това са условия за добро здраве, както физическо, така и психическо.

Ежедневните физически упражнения, дълбоката релаксация, ентусиазмът във всяко начинание, дишането на чист въздух, слънчевите бани и пиенето на големи количества чиста вода, са другите необходими условия за добро здраве.

Enrique Garza Gutierres

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg