BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
СТАТИЯ: "ПЧЕЛЕН ПРАШЕЦ"

Пчелният прашец представлява преработен от пчелите цветен прашец. Той е единственият известен хранителен продукт, съдържащ всички основни хранителни вещества, които са нужни на човека за поддържането на отлично здраве. Хранителните вещества в пчелния прашец са лесни за преработка и усвояване от организма. Това е доказано посредством многобройни лабораторни анализи.
Пчелният прашец е естествен концентрат на много витамини, които съчетани със съдържащите се в него ензими (около 80 ензима) и микроелементи, подсилват благоприятното му действие.
Поради богатия си състав и изразения биологичен ефект прашецът се използва като хранителна добавка за повишаване на резистентността на организма, за повишаване на имунните сили на организма и защитата от респираторни инфекции. Има регулиращо въздействие върху стомашно-чревния тракт като способства за нормализирането на перисталтиката на червата. Пчелен прашец се използва и при състояния на психическа и физическа преумора, резултат от различни заболявания, пренатоварвания, изтощение, при интоксикации и след хирургически операции. Добър ефект има при липса на апетит у деца. Предпочитан е предпочитан от спортисти, които го приемат за сила, енергия и поддържане на здравето. Счита се, че пчелният прашец е напълно безвреден за организма. Препоръчва се за възрастни хора 15-20 g дневно, взети на 3 пъти 1-2 часа преди ядене, при деца от 6 до 12 години по 10-15 g дневно, а при деца от 3 до 5 години по 5-10 g дневно. Прашецът се приема добре сдъвкан с малко количество вода. Може да се консумира и в комбинация с мед.

Прочети повече  от ТУК


 

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg