BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
СТАТИЯ: "УСТРОЙСТВА ЗА ЗАЩИТА ОТ РАДИАЦИЯ ИЗЛЪЧВАНА ОТ ТЕЛЕФОНИ, ЛАПТОПИ И ДР."
СТАТИЯ:

Как да монтирам моя PhoneShield и Wi-fiShield кварц?

Oтворете опаковката, отстранете фолиото от задната страна на PhoneShield или Wi-FiShield, притиснете устройството към гладка повърхност на гърба на телефона или към задната страна на вашия PC / Лаптоп монитор. Готово - протектора вече е здраво закрепен.
Ще работи ли на моя модел телефон или компютър?
Да. Подходящ е за всички марки и модели GSM-и, компютри и лаптопи. Не изисква допълнително захранване.
Оказват ли PhoneShield и Wi-fiShield влияние върху експлоатационните качества на уреда, към който са прикрепени?
Не. Устройствата не влияят върху експлоатационните качества (приемане и предаване) на каквото и да е оборудване.
Какъв е експлоатационният срок на моя PhoneShield и Wi-fiShield?

PhoneShield иWi-FiShield не се износват. Активният компонент е произведен от естествени кристали, капсуловани в специален корпус, който запазва ефективността на кристалите години наред.

Безопасни ли са протекторите?


PhoneShield и WI-FiShield са абсолютно безопасни и подходящи, както за възрастни, така и за деца. Микро-кристалите са нетоксични и безвредни в случай на инцидентно поглъщане.

Какъв е обхватът на действие на устройсвата?

Важно е да се знае, че за да имат PhoneShield и Wi-fiShield оптимален ефект, те трябва да са залепени за източника на радиация. Така ще сме сигурни, че винаги, когато сме в непосредствена близост до устройството, към което е прикрепен протектора ще сме в безопасност.
Закрепването на протектор не променя експлоатационните качества на уреда, към който е прикрепен и не следва да се отбележи каквато и да било промяна в работоспособността на телефона, лаптопа, рутера и т.н.. Научните тестовете, проведени до момента, ясно показват че хората имат различно ниво на чувствителност към радиацията и се влияят по различен начин от ефекта на радиация. За мнозина от нас ползата е очевидна, изразяваща се в липсата или намаляването на неприятните странични ефекти, особено в случаите на постоянна употреба.

Работи ли PhoneShield в случай на използване на устройство hands-free или Bluetooth?

При тестове, извършени от Асоциацията на потребителите във Великобритания, e установено че използването на Hands-free или Bluetooth не намалява задължително нивото на радиация, на която е изложен потребителят. При определени условия дори може да се увеличи ефектът на радиация. PhoneShield работи дори при закрепване към Hands-free или Bluetooth.

Спира ли PhoneShield радиацията?

По отношение на мобилните телефони и wi-fi, радиацията е съществена част от технологията, без която не може да има трансмисия или приемане. В този ред на мисли, PhoneShield не спира, а и няма как да спира радиацията. Технологията на PhoneShield използва пиезоелектричните характеристики на кварцовите кристали, които се активират при вибрация или много нисък електрически заряд като електромагнитно поле на устройството. Кристалите генерират собствени вибрации и акустичен резонанс, които чрез рефракция посрещат и отклоняват вредните електромагнитни вълни. В резултат на това излъчената енергия е разпръсната и сведена до безобидните електромагнитни ефекти на кварцов часовник.

Именно тази технология позволява на PhoneShield и Wi-fiShield да предпазят човешкото здраве без да пречат на нормалното функциониране на устройството, към което са прикачени.

Как работят PhoneShield и Wi-fiShield кварц?

Две от честотните вълни, генерирани от мобилните телефони при 8.34Hz и 2Hz, съответстват на вибрациите на мозъчните електрични потенциали и по-специално в алфа и делта честотния диапазон. В резултат, дори при много нисък интензитет, входящата радиация може да допринесе до ендогенни заболявания и задействане на нежелано поведение на човешките клетки. Поведението на мозъка много наподобява радиото у дома, настроено на определена честота. В случай, че наблизо има електрически уред, ползващ същата честота, се получава смущение и нарушено приемане.
Протекторите PhoneShield и Wi-fiShield използват матрица от 6 различни кварцови кристала. Тези кристали създават т.нар. "пиезоелектричен ефект", който е открит и научно доказан още през далечната 1880 г. от братята Жак и Пиер Кюри. Когато кристалите се активират от електромагнитните вълни в изключително нискочестотния диапазон (Extremely Low Frequency Magnetic Radiation ELFMR), пиезоелектричния ефект създава акустичен резонанс чрез т.нар. осцилации (вибрации, трептене). Този резонанс разпръсква вредните ELFMR.
Днес тази технология се използва от НАСА в Johnson Space Center, щата Тексас, в сътрудничество с Националния здравен институт на САЩ (National Institure of Health).
Защо трябва да вземем предпазни мерки срещу електромагнитната радиация (ЕМР)
През 2007 г. група от 14 учени и експерти по обществено здравеопазване съставят т.нар. доклад Биоинициатива (BioInitiative - www.bioinitiative.org). Той има за цел научно да документира негативното влияние на електромагнитната радиация (ЕМР), излъчвана от мобилните телефони и wi-fi устройствата върху човешкото здраве. Проучванията показват, че тези технологии съдържат редица рискове за здравето:

- различни видове ракови заболявания (отдава се особено внимание на увеличаване случаите на левкимия при децата)

- влияние върху нервната система и функционирането на мозъка, което води до безсъние , преумора, главоболие, световъртеж, отпадналост, липса на концентрация, краткосрочна загуба на памет, проблеми с балансирането и ориентацията, некоординираност и т.н.

- ефект върху гените (ДНК) - ако увредените клетки не загинат, има вероятност да продължат да се възпроизвеждат с увредено ДНК, което е продпоставка за ракови образувания

- ефекти върху имунната система, водещи до възпалителни процеси и алергични реакции
В резултат на този доклад през септември 2008 г. Европейския парламент гласува с 559 гласа "за", 22 "против" и 8 "въздържали се" резолюция относно здравните проблеми, свързани с електромагнитните полета (EMFs). Резолюцията припомня, че безжичните технологии като мобилните телефони, Wi-fi/WiMAX, Bluetooth, безжични стационарни телефони, излъчващи EMFs могат да имат неблагоприятни последици върху човешкото здраве. Несигурността за възможните здравни рискове при използване на безжичните технологии остава. Особено внимание следва да се отдели на неблагоприятните ефекти върху младежите и децата, които са с все още развиваща се имунна система и редовно използват мобилни телефони.

Какво казват експертите за ЕМР?

През 1999 г. Британското правителство назначи независима група от експерти ( Independent Expert Group on Mobile Phones - IEGMP), която изнесе доклад през 2000 г. под ръководството на Sir William Stewart. Докладът от 160 страници (считан от мнозина като "омаловажен", с оглед на скрити интереси от страна на трето поколение мобилни оператори) аргументирано доказва, че: "не би могло да се изключи наличието на потенциална заплаха за здравето от мобилните телефони ". Препоръките в доклада са към ограничено използване, особено от деца, чиято неразвита имунна система може да бъде по-лесно податлива при по-дълъг период на излагане.

Изследване, публикувано през май 2000 г. от Министерството на търговията и промишлеността във Великобритания показва, че устройствата за намаляване на радиацията от мобилните телефони могат значително да намалят излагането на вредни лъчи. Този доклад бе последван от фундаментално двегодишно изследване, проведено от финландски учени от агенцията по радиационна и ядрена безопасност. Заключението от доклада е, че радиацията от мобилните телефони може да увреди човешкия мозък. След направени за първи път тестове върху човешките клетки учените установиха, че дори и при ниско ниво на вредни емисии от телефоните, може да бъде нарушена естествената бариера защитаваща мозъка от вредни вещества в кръвта.

През септември, 2010 г. американският учен-епидемиолог и носител на Нобелова награда за мир през 2007 г. - Девра Дейвис, публикува книгата си Disconnect - продукт на дългогодишните й изследвания и наблюдения за връзката между мобилните технологии и нашето здраве. В книгата се разкриват шокиращи факти затова как индустрията се опитва да прикрие научните доказателства години наред, за да защити своя $3-трилионен глобален бизнес с над 4.6 милиарда клиенти! Дейвис е категорична, че в дългосрочен план електромагнитното облъчване може да доведе до тежки последици за човешкото здраве, сред които тумор на мозъка.

Доказан ли е научно ефектът от PhoneShield?

Технологията PhoneShield е успешно тествана от независими международни експерти
Ако проявявате по-задълбочен интерес относно направените изследвания, моля направете запитване

Какви са възможните странични ефекти, причинени от GSM радиацията?

Възможните странични ефекти включват преумора, намалена концентрация, главоболие, замъглено зрение, краткотрайна загуба на паметта, отслабване на мускулатурата и отслабване на имунната система. В допълнение някои учени се опасяват от възможни странични ефекти като ракови образувания и тумор на мозъка.

Какво е становището на държавните структури за радиацията от мобилните телефони?

Световната здравна организация препоръчва възприемане на превантивен подход от страна на държавните структури, което подсказва, че хората могат да изискат ограничиване на своето излагане на радиационни лъчения. Също така се препоръчват по-нататъшни изследвания по темата.

Защо радиацията, излъчвана от мобилните технологии може да бъде вредна?

Електромагнитните полета (ЕМП) играят важна роля в контрола на биологичните функции на човешкия организъм. Нашето физическо състояние на добро здраве и усещане за благополучие е налице, когато нашата биологична активност е в равновесие. Специфичният характер на електромагнитното лъчение от мобилните телефони може да наруши човешките ЕМП и в резултат да се създаде биологичен дисбаланс, пречещ на организма да бъде във физическо равновесие. Ето защо, не е изключено възможно нарушаване на здравословното състояние и потенциален срив на имунната система. Първи симптоми са главоболие, липса на концентрация, замъглено зрение.
Когато пътуваме със самолет или сме в болница, ние получаваме инструкции да изключим нашите мобилни телефони и компютри, поради опасност от смущения в нормалното функциониране на чувствителните електронни уреди и оборудване. Подобен род смущения могат да засегнат човешкия организъм,  тъй като нашата биологична активност е много по-сложна и чувствителна от всяко едно електронно оборудване. Изкуствените електромагнитни вълни, създадени от човека, просто няма как да не влияят на естествените такива, които са в основата на ръководните процеси в тялото.

Защо да акцентираме върху биологичния ефект, причинен от радиацията?

Повечето експерти са съгласни, че има обективни доказателства за вредния нетермален, биологичен ефект вследствие на радиацията. Към момента са налице официални тестове за определяне и измерване единствено на термалния ефект (нагряването на главата) чрез т. нар. Specific Absorption Rates (SAR's). Тези тестове не са от помощ при оценяването на вредния биологичен ефект от радиацията.

Кой използва PhoneShield и WI-FiShield?

Един от първите възползва ли се от PhoneShield и WI-FiShield е мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, който препоръча на всички свои играчи да използват устройството. Арсен Венгер отправи тази препоръка в следствие на проведен кинезиологичен тест по време на тренировъчна сесия на отбора, който ясно показа неблагоприятния ефект от мобилния телефон върху кондицията на играчите при неизползването на PhoneShield. Арсен Венгер препоръчва на своите играчи и всички фенове PhoneShield , като превантивна мярка срещу радиацията от мобилните телефони.

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg