BGtop
Био Форум » ЗА НАС КОНТАКТИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА СТАТИИ
E-Mail Абонамент
Получавайте на Вашия e-mail актуална информация за нови продукти, промоционални оферти, интересни статии и събития
Име, Фамилия:
Населено място:
Телефон:
E-mail:
СТАТИЯ: "ГРИЖИ ЗА КОСА С ПРОДУКТИТЕ НА MADARA"
СТАТИЯ:

Грижи за нашата коса с продуктите на MADARA

  Виж промоциите за месеца от тук

При производството на натурални продукти за коса се вземат предвид свойствата на активните клетки, както нуждите и жизнените функции на „организма” на вашите коси. Например шампоанът има за цел да почисти мазнините и мръсотията, които са се натрупали по скалпа, но за съжаление с неговите алкални способности, той нарушава естествената секреция, след което структурата на вашия косъм  става „грапава” и незащитена. След измиване на косата с шампоан изчистената кутикула трябва да бъде затворена. Използването на балсам създава киселинна среда и съхранява люспестата външна част на косъма, оставяйки я гладка и лъскава. За да се гарантира този ефект е важно да се вземат под внимание и други съществени фактори, които въздействат върху здравето на косата:

 

Студ и горещина

Всеки нов сезон не само прави промени в заобикалящата ни среда, но също така изисква от телата ни и да се адаптират към новата ситуация. Това също трябва да бъде взето под внимание в случаите, когато ние сами създаваме промените в заобикалящата ни среда, а именно когато пътуваме или отпочиваме в сауна или солариум, което е много бързо и внезапно предизвикателство за нашата коса. В такива ситуации косата може бързо да промени външния си вид, тъй като кутикула се влияе от химичните промени, поради което намалява и силата му. Ето защо, ние определено трябва да полагаме специални грижи за защита на нашата коса при високи температури, особено когато посещаваме сауна или солариум, препоръчително е да използваме шапка за глава, която ще ни предпази от увреждане на фината структура на косъма. Най-подходящата температура за косата в затворени помещения е до 22 º C. Особена грижа трябва да се отделя и за осигуряването на достатъчно количество влажност на въздуха, което ще предпази косата ви от изсушаване.

 

Вода
Водата е в основата на живота. За това е много важно да я използваме правилно и според потребностите на нашето тяло. Например трябва да сме много внимателни, когато използваме вода, особено, която е твърде гореща, тъй като не само дразни, но и изсушава скалпа и така увеличава омазняването на косата. Топлата вода може да се използва за измиване на косата с шампоан, но трябва да използваме хладка вода когато прилагаме балсам, а след това и изплакваме косата. Оптималната температура е 36.7 ° С.

Съставът на водата също е от голямо значение, за това трябва да го установим и регулираме: ако има много желязо във водата, тя може да променя блясъка на коса до жълт, ако водата е по-твърда, примесите й могат да се превърнат в причина за косопад, сухота на скалпа, лющене и дразнене на кожата.


Миене
В природата, водата е свързана с движение и флуидност. Затова най-добрият начин за измиване на косата е под душа, където водата може да изтича свободно през косата.
При всички типове коса, с изключение на мазната коса, си струва да се опитва да масажирате скалпа, докато миете косата. Можете да започнете с масажиране на косата и измиване на предната част на главата, след това да продължите встрани и да приключите с тила. Необходимо е да отделите поне по половин минута за всяка област. Внимателният масаж при миене ще увеличи прилива на кръв към скалпа и следователно до корените на косата, което стимулира растежа на косата.

 

Сушенето
Най-голямата грешка, която обикновено допускаме е активното сушене на косата с хавлиена кърпа и връзването в тюрбан на главата ни. Косата трябва да остане в естествената си позиция и ние трябва само да я подсушим много леко с хавлиена кърпа. При търкането на косата с хавлиена кърпа, ние обезсмисляме в голяма степен измиването, тъй като премахваме защитния слой, които сме създали с помощта на балсама около кутикула на косъма.
Разбира се, има моменти, когато бързаме и трябва да използваме сешоар. В тези случаи, е важно да изберем по-ниска мощност и топлина на сешоара. Въздушната струя трябва да се разпределя равномерно по косата и да върви в противоположната посока на косата. Твърде високата температура ще изсуши косата ви и ще нагруби кутикула, в резултат на което косата ще загуби своята естествена влага и еластичност.

Опитайте се да не се разресвате косата, докато е мокра - тогава косата е най-чувствителна към увреждане. Когато сресвате, трябва винаги да използвате дървен гребен. В този случай избрания от Вас балсам играе много важна роля в покриването на косата със защитен слой, който предпазва и подпомага укрепването на епидермиса срещу различни видове механични повреди.

 

Похранване
Като част от нашето тяло, косата ни се влияе от храната, която приемаме. Структурата на косъма зависи от количеството на кератин, структурен протеин участващ в изграждането на външния слой на човешката кожа. Поради това е важно да се увеличи приема на кератин, който може  да се набави в по-високи концентрации, чрез консумацията на бобови култури и млечни продукти. В противен случай косата ще стане суха, чуплива и дори може да започне да пада. Не трябва да се лишавате от витамини от група А и Б, както и желязо, фосфор и цинк. Повредената и безжизнена коса често е признак, че в тялото ви липсва някакъв вид витамин.

 Необходимо е да обръщаме по сериозно внимание и да разбираме нуждите на косата за да можем да й осигурим всички необходими хранителни вещества.

Научи повече за продуктите от тук

© ЕКОМАКС АПИ
Електронен магазин - Грижа за здравето, външния вид и всичко за дома. За да се чувстваме и изглеждаме добре!
Адрес: София, ул. Кораб планина 22
телeфон: 02 / 868-31-23
мобилен: 087 8621509
факс: 02 / 868-31-23
e-mail: ekomakc@abv.bg